TV Satın Alırken Bunları Kontrol Edin!

Sonradan pişman olmamak için yeni bir TV satın alırken bunlara mutlaka dikkat edin!

TV alırken bunlara dikkat edin!

Yeni bir TV satın alırken nelere dikkat etmelisiniz? Herhangi bir TV'nin kağıt üzerinde olduğu kadar iyi olduğunu nasıl anlayabilirsiniz? Satın almanızda size yardımcı olmak için TV'lerde ilk dikkat etmeniz gereken noktaları listeledik. İşte yeni TV'niz için kesenin ağzını açmadan önce odaklanmanız gereken noktalar.

İlgili haber: 2017'nin En İyi Akıllı TV Platformları!

Smart TV Özellikleri ve Arayüz

Smart TV arayüzlerinde dikkat etmeniz gereken şeylerin başında, menülerin basit ve sade olması geliyor. Kişiselleştirilebilen ve sevdiğiniz uygulamalara direkt erişim sağlayan menüler, en iyileri. Menülerin ne kadar hızlı çalıştığına ve aralarında dolaşmanın ne kadar kolay olduğuna, iyi bir biçimde organize edilip edilmediğine göz atın.

Resim Kalitesi

Resim kalitesi ilk bakışta iyi görünse de, aşağıdaki öğelerin her birine tek tek dikkat edin. İlk büyüleyici görünüşün arkasında kötü bir şey gizlenmiş olabilir ve TV'yi evinize taşıdığınızda sizi çileden çıkarabilir.

TV Satın Alırken Bunları Kontrol Edin!

Kontrast

Karanlık sahnelerin siyah mı, yoksa gri ve rengi atmış şekilde görünüp görünmediğine bakın. Ekranın farklı bölümleri karanlıkta eşit mi görünüyor yoksa bazı kısımları daha mı aydınlık? TV'nin kenarlarından sızan ışıklara göz atın. Bunları değerlendirirken bir HDR içeriğe bakmaya çalışın.

Parlaklık

TV'niz aydınlık bir odada duracaksa, mağazada aydınlık bir konumda bulunan bir TV, size cihazın evde nasıl görüntü vereceği hakkında fikir verebilir. Yeteri kadar parlak olmayan TV'ler, HDR içeriklerde aşırı derece koyu veya koyu bölümleri "boş" gösteren resimler oluşturabiliyorlar. HDR parlaklığını test etmek için parlak arka plan üzerinde detaylı, karanlık bir nesneyi gösteren bir görüntüye bakabilirsiniz. Parlaklığı yeterli olmayan TV'lerde karanlık nesne, gölgelerini ve detaylarını kaybedecek ve bir siluet gibi görünecektir.

İzleme Açısı

İzleme açısını kontrol etmek için parlak bir görüntüyü dondurun ve TV'nin etrafında dolaşmaya başlayın. Dolaşırken şunları kontrol edin:

Renkler, canlılığını kaybediyor mu?

Tam karşıdan baktığınızda siyah görünen alanlar, iyice griye mi dönüyor?

Arka planda bulutlar, çizgiler veya haleler görünüyor mu?

Bunlardan biri veya fazlası dikkat dağıtacak kadar öne çıktığında, bulunduğunuz açıyı not edin ve odanızdaki oturma konumlarını karşılaştırın ve gerekiyorsa yer değişikliği yapın.

Renk

Renk, mağaza ortamında değerlendirmesi en zor resim kalitesi öğelerinden bir tanesi. Ancak yine de aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

- Tonlar ne kadar doğal görünüyor?

- Renkler ne kadar dengeli? Bazı tonlar, dikkat dağıtacak kadar öne çıkıyor mu?

- TV'nin renk aralığı ne kadar geniş? HDR için geniş bir renk aralığına sahip olmak isteyeceksinizdir.

Keskinlik

4K TV satın alıyorsanız, HD'den 4K'ya "upscaling" yapılırken oluşabilen sorunlara göz atmanızda fayda var. Dönüşüm sırasında renklerin canlılığını koruduğuna, köşelerin sivrilmediğine, detaylı bölgelerde parazitlerin görünmediğine dikkat edin.

Ses kalitesi

Yeni TV'niz için harici bir ses sistemi satın almayacaksanız, sesin yüksek seviyelerde çatlamamasına, patlamalar gibi bas efektler sırasında cızırtıların çıkmamasına ve sesin temiz olmasına, sesin küçük detayları içermesine, kadın ve erkek konuşmalarının arka planda gürültü varken bile gerçekçi duyulmasına, cihazın baskı altında vızıltı çıkarmamasına, sesin etrafa iyi yayılmasına dikkat edin. Son olarak sesin ekranın doğru yerinden geldiğine de bakmayı ihmal etmeyin.

Okuyucu Yorumları