Twitch'in çıplaklıkla savaşı devam ediyor

Twitch, yayıncıların oyunları mahrem vücut bölgelerine yansıttıkları yayınları yasaklayarak platformdaki içerik kurallarını bir kez daha güncelledi.

Twitch'in çıplaklıkla savaşı devam ediyor

Eğer Twitch ile ilgili gelişmeleri takip etmiyorsanız, şu anda yayıncıların oyunlarını yeşil ekran ile vücut bölgelerine yansıttığı bir trend var. Ancak Twitch, yayıncılarının bu saçmalığa yaklaşan davranışına bir son verdi ve 29 Mart'tan itibaren "kalça, kasık veya göğüs gibi mahrem vücut bölgelerine odaklanan içerikleri" resmi olarak yasakladı.

Kotaku bu trendle ilgili bir yazısında, her şeyin tartışmalı yayıncı Morgpie'nin Fortnite oyun seansını kalçasına yansıtmasıyla başladığını belirtiyor. Bunun ardından, diğer yayıncılar da aynı şeyi yaptı ve oyunlarını hem gerçek hem de kurgusal vücut parçalarının üzerine yansıttı.

Twitch, Morgpie'nin platformundaki faaliyetleri nedeniyle daha önce kurallarını revize etmişti. Yayıncı, Twitch'in platformdaki cinsel içerik kurallarını esnetmesinden kısa bir süre sonra, üstsüz oyun oynadığı izlenimi veren iyi konumlandırılmış bir kamera açısıyla canlı yayına çıkmıştı. Bu durum, çıplakmış gibi davranan yayıncıların meta haline gelmesine yol açarak platformun bu politika değişikliklerini iptal etmesine ve nihayetinde kullanıcıların yayınlarında tamamen veya kısmen çıplakmış gibi davranmalarını yasaklamasına neden oldu.