Twitter'da beklenmedik misafir!

Dünyanın en çok tartıştığı kurum olan CIA'in yeni Twitter hesabından attığı ilk tweet, olay oldu!

Herkesin konuştuğu tweet!

CIA, yani ABD Merkez Haber Alma Ajansı şüphesiz herkesin bildiği ve Amerika'nın büyük ölçüde sırtını dayadığı kurumlardan birisi. Dünya üzerindeki hemen her olayın arkasında o ya da bu şekilde parmağı olduğu düşünülen kurum, kurulduğu günden bu yana aydınlattığı olaylarla olduğu kadar, yarattığı birbirinden farklı sorunla da gündeme gelmişti.

Merkez Haber Alma Ajansı'nın pek tabi en güçlü olduğu konu, elde ettiği bilgileri gizleyebilmesi ve her hareketinde sessiz kalabilmesi. Hal böyle olunca CIA ve benzeri kurumlar, halk tarafından pek sevilmezler. İşte bu belirsizlik ortamını ortadan kaldırmak ve bir anlamda da halkın arasına karışmak için CIA'den uzun zamandır beklenen hareket geldi: Twitter hesabı açmak... Artık CIA de Twitter'da durum paylaşabilen ve ironik bir şekilde takip edilebilen bir isim. Fakat kurumun attığı ilk tweet şimdiden tüm dünyada konuşuluyor zira gören herkesin yüzünü güldürmeyi başarmış.

"Yazdığımız bu Tweet'in, ilk Tweet'imiz olduğunu teyit de edemeyiz, inkar da..." Bu esprili tweet o kadar beğenilmiş durumda ki CIA şimdiden 578 bin kullanıcıya sahip ve attığı tweet sayısı sadece üç! Bu tweet için yapılan retweet sayısıysa, sıkı durun; tam 280 bin!

CIA'in yöneticisi konumunda bulunan John Brennan basın toplantısında yaptığı konuşmasında sosyal medya üzerine daha fazla eğileceklerini ve CIA'in görevleri, tarihi ve gelişimi hakkında kamuoyunu birinci elden bilgilendirecekleri söylerken, geliştirilmiş bir Facebook sayfası da açacaklarını dile getirdi. Brennan konuşmasında, takipçilerin aynı zamanda CIA müze koleksiyonundan özenle seçilmiş ve aralarında casus eşyalarının, silahların, yazılı belgelerin ve fotoğrafların da bulunduğu albümlere ulaşabileceğine değindi.

Okuyucu Yorumları