Twitter, Google'a olan borcunu ödemek istemiyor; bu da büyük bir tehlike anlamına geliyor

Twitter'ın, Google'a olan borcunu ödemediği bildirildi. Bu durum, Twitter için zaten iyi gitmeyen işleri daha da kötü bir hale getirebilir.

Twitter, Google'a olan borcunu ödemeyi reddetti

Twitter yakın gelecekte daha fazla istikrarsızlıkla karşılaşacak gibi görünüyor. Sosyal ağ, 2018’de hizmetlerinin bir kısmını, Google Cloud sunucularında barındırmak için Google ile 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı. Şimdiyse Platformer, Twitter’ın sözleşmenin 30 Haziran yenileme tarihinden önce Google'a ödeme yapmayı reddettiğini bildirdi.

Platformer'ın öğrendiğine göre, Twitter bu ay sözleşmesi yenileneceği için Google Cloud faturalarını ödemeyi reddetti ve bu da şirketler arasında Twitter'ın güven ve güvenlik ekiplerinin işlerinin aksamasına neden olabilecek yüksek riskli bir duruma yol açabilir.

Twitter bazı hizmetleri kendi sunucularında barındırırken, şirket altyapısını tamamlamak için Google ve Amazon ile uzun süredir sözleşmeler yapıyor. Musk, geçen yıl Twitter'ı satın almadan önce, diğer şeylerin yanı sıra spam ile mücadele, çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerini kaldırma ve hesapları koruma ile ilgili hizmetleri barındırmak için Google ile çok yıllı bir sözleşme imzaladı.

Twitter’ın, sözleşmenin süresi dolmadan önce olabildiğince çok hizmeti Google’ın altyapısından çıkarmak için acele ettiği bildiriliyor, ancak bu çabalar programın gerisinde kalıyor ve şirketin denetim yeteneklerini desteklemek için 2018’de edindiği bir platform olan Smyte dahil olmak üzere bazı araçları çevrimdışı olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

Platformer, Twitter’ın sistemi ay sonundan önce kendi sunucularına taşıyamaması durumunda, kapatmanın spam ve çocukların cinsel istismarı materyalleriyle (CSAM) mücadele etme kabiliyetini büyük ölçüde etkileyeceğini söylüyor. Cumartesi gününden önce Smyte, Elon Musk’ın Twitter’ın iş gücünde yaptığı büyük kesintilerin ardından zaten gerginlik belirtileri gösteriyordu. Aralık ayında Musk’ın, Twitter’ın güven ve güvenlik ekibine, otomatik sistemin neden bir kripto dolandırıcılığı yapmak için kendisini taklit eden bir Twitter Blue kullanıcısını yakalamadığını sorduğu bildirildi. Ekip, Musk’a sistemin bir haftadır istikrarsız olduğunu ve “günde en az bir kez” çöktüğünü söyledi.

Platform istikrarsızlığı, Twitter 2.0’ın en belirgin özelliklerinden biri haline dönüştü. Şubat ayında, platformun temel özelliklerinin çoğu birden fazla kez bozuldu. Daha yakın zamanlarda, Florida Valisi Ron DeSantis, Twitter Spaces’ın yayını dinlemek isteyen insan akınını kaldıramamasının ardından, başkan adaylığı duyurusu sırasında sorun yaşadı.

Geçtiğimiz yılın sonunda da, Twitter genel merkezinin bulunduğu binanın sahibi California Property Trust, kirayı ödemediği için şirkete dava açmıştı.