Twitter'ın mavi tik kaosu, yanına gelecek farklı renklerde farklı tikler ile daha da karışacak

Twitter'ın mavi tiki ücretli yapacağını açıklamasının ardından başlayan kaos, yanına gelecek farklı renklerde farklı tikler ile daha da karışacak gibi görünüyor.

Twitter, mavi tikin yanına farklı renklerde farklı tikler de getirecek

Twitter'ın “Power to People” ismiyle hayata geçirmeye çalıştığı doğrulama sisteminin ilk denemesi başarısız olduktan sonra Elon Musk, önümüzdeki hafta geçici olarak yeni bir çok renkli doğrulama sistemi sunacağını söyledi.

Twitter'ın yeni sahibi, muhtemelen şu anda bazı önemli hesaplarda denediği "resmi" onay işaretine benzer bir şekilde, bu program kapsamında şirketlere altın tik ve hükümet yetkililerine gri tik verileceğini, mavi tiklerin ise ünlü olmasalar da kişilere tahsis edileceğini söyledi. Bu, mavi onay işaretinin eski doğrulanmış hesaplar ve Twitter'ın aylık 8 ABD doları tutarındaki yeni ücretli planını satın alan kişiler tarafından kullanılacağı anlamına geliyor.

Musk, şirketin yeni doğrulama sistemi yayına girmeden önce tüm doğrulamaları manuel olarak doğrulamayı hedeflediğini de sözlerine ekledi. Ancak, Twitter Blue aboneleri mavi bir onay işareti alacağı için bununla ne demek istediği açık değil. Bunun yanı sıra, Twitter'ın azaltılmış iş gücü, herhangi bir kimlik sahteciliği veya spam'den kaçınmak için her doğrulamayı manuel olarak kontrol etme baskısı altında olacak.

Ayrıca Musk, bireylerin belirli bir organizasyonun parçası olup olmadıklarını belirtmek için ikinci bir küçük logoya sahip olabileceklerini açıkladı. Bu kuruluşun, bireyin onları temsil ettiğini veya onlarla bir şekilde çalıştığını doğrulaması gerekiyor. Tüm bireysel hesaplara mavi onay işareti uygulama kararının, bir kişinin itibarının sübjektif bir mesele olduğu için alındığını sözlerine ekledi.

Bu ayın başlarında Musk, yenilenen Twitter Blue programını duraklattı ve 29 Kasım'da devam edeceğini söyledi. Ancak, Tesla CEO'su, bu haftanın erken dönemlerinde, "kimlik sahteciliğini yüksek düzeyde durdurana kadar" bu planı askıya aldı.

Bu yeni doğrulama şemasının, Twitter Blue'nun yeniden yayımlanması ile aynı zamanda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bilinmiyor. Bu doğrulamanın yeniden devreye alınması, şimdilik ücretli aboneler için değil, mevcut doğrulanmış hesaplar, şirketler ve devlet yetkilileri için olabilir.