Eski Twitter çalışanlarından Twitter'a rakip geliyor: Spill için kayıtlar başladı

Biri Elon Musk tarafından kovulan 2 eski Twitter çalışanı, Spill olarak adlandırdıkları bir Twitter alternatifi üzerinde çalışıyor.

Eski Twitter çalışanlarından Twitter'a rakip geliyor: Spill için kayıtlar başladı

Alphonzo “Phonz” Terrell ve DeVaris Brown, Twitter'da çalışmaya başladıkları ilk gün oryantasyon sırasında tanıştılar. Sadece birkaç yıl sonra kendi sosyal medya platformlarını kuracaklarını bilmiyorlardı. Şu ana kadar platformun Sosyal ve Editoryal küresel başkanı olarak görev yapan Terrell, “Orada sadece iki siyah vardı ve hey, hadi arkadaş olalım dedik" diyor. Terrell, geçen ay, Elon Musk'ın devralmasıyla işten çıkarılan binlerce çalışandan biri. Brown ise Twitter'da makine öğrenimi üzerinde çalışan bir ürün müdürüydü. Ancak 2020'de Twitter'dan ayrılarak A Serisi bir girişim olan Meroxa'yı kurdu. Meroxa, şirketlerin veri hatlarını oluşturmasını kolaylaştıran çözümler üretiyor.

Şimdiyse bu ikili, "kültürü ön plana çıkaran gerçek zamanlı bir konuşma platformu" olarak tanımladıkları Spill için bekleme listesi kayıtlarına başladı. Platformun yaklaşık altı ile sekiz hafta içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Kurucular, Spill'in baştan itibaren yaratıcı para kazanma özellikleri oluşturmasının önemli olduğunu düşünüyor. Spill, viral hale gelen gönderileri çizelgelemek ve arkasındaki içerik oluşturucuları ödüllendirmek için blockchain teknolojisini kullanacak.

Spill, de kullanıcıların tweet yerine "spill" gönderebilecekleri canlı bir haber akışına sahip olacak. "Çayı dökmek" ifadesinden ilham alan şirketin logosu da çay fincanı benzeri bir motif içeriyor. Spill ayrıca, kullanıcıların hem çevrimiçi hem de IRL etkinliklerine ev sahipliği yapabilecekleri, ardından gönderilerini öne çıkarmak gibi şeyler için uygulama içi bonuslar alabilecekleri "çay partileri" adlı bir özellik oluşturuyor.

Spill, şimdilik 10 kişiden az, küçük bir ekip ile çalışıyor. Aralarında Twitter'ın eski tasarım şefi Dantley Davis'in de bulunduğu üç danışman var.

Spill kullanmak isteyen kullanıcılar platform açıldığında kullanmak üzere kullanıcı adlarını rezerve edebiliyorlar. Bekleme listesine buradan ulaşabilirsiniz.