Twitter'ı almaya çalışmak Elon Musk'a yaramadı

Elon Musk, 44 milyar dolar önerdiği Twitter'ı satın almaktan resmi olarak vazgeçti. Musk, twitter'ı anlaşmanın “birden çok hükmünü esaslı şekilde ihlal etmekle” suçladı. Insider'a göre Elon Musk'ın net servet değeri  Twitter'ı satın almak istediğini açıklamasından bu yana 65 milyar dolar düştü.

Twitter'ı almaya çalışmak Elon Musk'a yaramadı

Insider'ın haberine göre Elon Musk'ın büyük ölçüde Tesla hissesine bağlı net servet değeri Nisan ayından bu yana 65 milyar dolar düşmüş durumda.

Musk'ın witter'ı satın alma planını açıkladığı 25 Nisan'da hisse başına 998,02 dolar olan Tesla hisseleri, %24'ten fazla düşerek son günü 752,29 dolardan kapattı. Borsa geçtiğimiz aylarda önemli dalgalanmalarla karşı karşıya kalırken Tesla'nın kayıpları ortalamanın üzerinde.

Bloomberg'e göre Musk'ın net serveti geçen yılın Kasım ayında 340 milyar doların üzerini görerek zirve yaptı ve geçen ay 197.1 milyar dolara düştü, %42'lik bir düşüş söz konusu.

Ünlü milyarder cuma günü sosyal medya platformunu satın almak için yapılan 44 milyar dolarlık anlaşmadan geri çekilmeyi planladığını duyurdu. Musk, spam hesaplarla ilgili endişeleri dile getirdi ve twitter'ı birleşme anlaşmasının "birden fazla hükmünü maddi olarak ihlal etmekle" suçladı.

Bazı finans uzmanları, Tesla'nın milyarlarca dolarlık Tesla hissesini devralma için teminat olarak taahhüt ettiğinden, Tesla'nın mali kayıplarının Musk için Twitter anlaşması için finansman sağlamayı daha zor hale getireceğini savundu. Anlaşmanın finansmanının Musk'ın geri çekilme kararıyla bir ilgisi olup olmadığı belli değil.

KARAR TESLA'YI NASIL ETKİLER?

Business Insider'a konuşan analist Dan Ives, Elon Musk'ın Twitter'ı devralmasından vazgeçtikten sonra Tesla hisselerinin toparlanmasını bekliyor. Tesla, Musk'ın Twitter için teklifi sürecini başlatmasından bu yana değerinin yaklaşık dörtte birini kaybetmişti. Ives, yatırımcıların yasal bir savaş ihtimaline karşı temkinli olmaya devam edeceklerini de söylüyor.

Tesla'nın hisseleri, Musk'ın anlaşmadan çekildiğini duyurmasının ardından Cuma günü mesai sonrası işlemlerde %2.2 yükseldi. Habere göre hisseler bu yıl %37 düştü. Ancak yine de geçen yıl Temmuz ayına göre %14 daha yüksek ve dünyanın en değerli otomobil üreticisi olmaya devam ediyor.

Twitter hisseleri, mesai sonrası işlemlerde %5'ten fazla düşüşle 35$'a geriledi. Şirket şu anda sadece 28 milyar dolar değerinde ve bu rakam Musk'ın teklif ettiğinden 16 milyar dolar daha az.