Twitter’ın ortak kurucusu Jack Dorsey’den şaşırtan açıklama: “Twitter’dan istifa ettim”

Twitter’ın eski CEO’su ve kurucu ortağı olan Jack Dorsey, Twitter’dan tamamen ayrıldığını açıkladı. Bu gelişmenin, özellikle Elon Musk bilmecesinin tavan yaptığı bugünlerde yaşanması pek çok kişi için sürpriz oldu.

Twitter’ın kurucusu, Twitter’a veda etti

Jack Dorsey, Twitter yönetim kurulundaki koltuğunu bıraktığını uzun bir veda mektubu ile birlikte yayınladığı tweet’te resmi olarak duyurdu. Bunun anlamı, Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'sunun artık şirketin yönetim kurulunda görev yapmayacak olması.

Bu gelişme geçen Kasım ayından bu yana bekleniyor olsa da, Elon Musk’ın şirketi devralma teklifinde yaşanan belirsizliklerin tavam yaptığı bir zamanda gerçekleşmiş olması şaşırtıcı olarak kabul edilebilir.

Dorsey’in yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı son günlerin pek de güzel geçmediği bir gerçek. Bu hafta, eski Twitter yönetim kurulu üyesi Jason Goldman, Bloomberg ile yaptığı röportajda, Elon Musk ile yapılan görüşmelerde Dorsey'i yönetim kurulunu "arkadan bıçaklamakla" eleştirmişti. Goldman, Dorsey'i Musk'ı şirketi satın alması için teşvik ettiği iddiası nedeniyle eleştiriyor.

Dorsey'in Twitter'daki parçalanmış rolü, bu yılın başlarında Musk'ın şirketi devralma girişimine kamuoyu önünde desteğini dile getirdiğinde yeniden su yüzüne çıktı. Dorsey, bu süreçte "Elon güvendiğim tek çözüm" diye yazmıştı.

Dorsey, geçtiğimiz Kasım ayında Twitter'daki CEO rolünden de resmen istifa etmişti.

Dorsey her ne kadar yönetim kurulu koltuğunu kaybetmiş olsa da, daha önce geri dönüşlerine şahit olduğumuz unutulmamalı. Yeni bir geri dönüş şu an için pek olası görünmese de, imkansız olmadığı da bir gerçek.