Ubuntu'lu PC'nizde Ubuntu Touch'ı deneyin!

Ceplere özel Ubuntu Touch'ı çok merak ediyorsanız, onu bilgisayarınızda denemeniz mümkün!

Ubuntu Touch'ı deneyin!

Ubuntu'nun geliştiricisi Canonical, telefon ve tabletlere özel Ubuntu Touch üzerinde yoğun olarak çalışmaya devam ediyor. İşletim sistemini şu an Nexus 4, Nexus 7 (2013 - WiFi sürümü) ve Nexus 10'a yükleyebiliyorsunuz. Nexus 5 ve Nexus 7 (2013 Wi-Fi + LTE) sürümü için de resmi olmayan destek sunuluyor.

Bu cihazlardan herhangi birine sahip değilseniz üzülmeyin, Ubuntu yüklü bir bilgisayarınız varsa Ubuntu Touch'ı deneme şansınız var.

Ubuntu Touch emulator'ünü Ubuntu'nun son sürümü 14.04'te kurmak çok kolay. sudo apt-get install ubuntu-emulator komutunu çalıştırmanız yeterli. Artık sudo ubuntu-emulator create myinstance komutunu çalıştırarak emulator'ün bir kopyasını oluşturabilir, ubuntu-emulator run myinstance komutuyla onu çalıştırabilirsiniz.

ARM tabanlı emulator'de çoğu kullanıcı performans sorunu yaşadığından, x86 tabanlı emulator'ü denemek isteyebilirsiniz. Bunun için şu komutu çalıştırın:

wget http://people.canonical.com/~rsalveti/aosp/generic_x86/emulator-x86.tar.bz2 -O /tmp/emulator-x86.tar.bz2 && tar -jxvf /tmp/emulator-x86.tar.bz2 && cd emulator-x86 && ./build-emulator-sdcard.sh

Ubuntu'lu PC'nizde Ubuntu Touch'ı deneyin!

Bu komut, emulator'ü indirecek ve onu çalışmaya hazır hale getirecek script'i çalıştıracaktır. Emulator'ü çalıştırmak için ./run-emulator.sh komutunu çalıştırmanız yeterli olacak. x86 emulator'ünde çok akıcı bir performans elde ettiğimizi söyleyelim, ancak ekranı parmak yerine fareyle kontrol etmek zor olabiliyor.

Emulator içinde otomatik güncelleme çalışmadığından, yeni imaja güncellemek için emulator'ü çalıştırmadan önce cd emulator-x86 && ./build-emulator-sdcard.sh komutunu çalıştırmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları