UFS 2.1, Galaxy S8'in Özelliklerinden Kaldırıldı!

Samsung, Galaxy S8'in özellik listesinden bu özelliği sessizce kaldırdı! Peki bunun anlamı ne?

Galaxy S8 "özellik kaybetti"

Samsung, Galaxy S8'in parçalarını birden fazla üreticiden tedarik ediyor. Galaxy S8 ve S8 Plus'ta Snapdragon 835 veya Exynos 8895 işlemciden biri bulunuyor. Firma, kamera sensörünü de iki üreticinin birinden tedarik ediyor: Sony ve System LSI.

Şimdi ise Samsung'un Galaxy S8'de iki farklı depolama birimi kullanmış olabileceği ortaya çıktı. XDA Developers'ın yeni raporuna göre Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, yeni ve hızlı UFS 2.1 depolama yongasını kullansa da, cihazların Snapdragon sürümlerinde bir miktar daha yavaş olan UFS 2.0 depolama yongası kullanılmış olabilir. Dahası firma, resmi teknik özellikler listesinde UFS 2.1 depolamadan bahseden girdiyi kaldırmış bulunuyor.

İki depolama birimi arasındaki performans farkını günlük kullanımda fark etmeniz zor. Ancak telefonunuza hangisinin olduğunu kontrol etmek istiyorsanız, buradaki gibi bir terminal emulator'ü yükleyip şu komutu girmeniz gerekiyor:

cat /proc/scsi/scsi

Bu komutu girdikten sonra model numarasını görebiliyorsunuz. Yongaların model numaraları aşağıda yer alıyor:

Samsung UFS 2.1 (KLUCG4J1ED-B0C1): Galaxy S8 ve S8+ (Exynos modeller)
Toshiba UFS 2.1 (THGAF4G9N4LBAIRA or THGAF4G9N4LBAIRB): Galaxy S8+ (Snapdragon modeli)
Toshiba UFS 2.0 (THGBF7G9L4LBATRA or THGBF7G9L4LBATRC): Galaxy S8 (Snapdragon modeli)

UFS 2.1 yongasının sıralı okuma hızı 800MB/sn iken UFS 2.0 yongaları, 500MB/sn civarında okuyabiliyorlar. Ancak bu sayılar, gerçek hayattaki performansı tam olarak yansıtmayabilir.

Okuyucu Yorumları