Ülkeyi denizaltı kablolarıyla donatacak

İnternet dünyasının en çok konuşulan ismi, belki de en çılgın planını hayata geçirmek üzere...

Yine çok tartışılacak!

Megaupload'un kurucusu Kim Dotcom, kapatılan sitesinin yerine yeni bir site açma planlarının ardından, şimdi de denizaltı kablosu işine el atmaya hazırlanıyor.

Daha önce de Pacific Fibre isimli bir şirket kurup Yeni Zelanda ile Amerika arasına denizaltı kabloları döşemek gibi çılgın bir fikirle gelen Dotcom, yeterli kaynak bulamayınca bu planını hayata geçirememişti.

Ancak hayalinden vazgeçmeyen Dotcom, kişisel Twitter hesabından umut dağıttı: "Pacific Fibre'ı yeniden hayata geçiriyorum. Yeni Zelanda merkezli olacak şirket, ülkenin en büyük IT yatırımlarından biri olacak. Tüm Kiwi'ler için ücretsiz genişbant!"

Bir hayli maliyetli olan denizaltı kablolarıyla genişbant sunma işi, ülkenin bu konudaki yetersiz altyapısını da hesaba katınca bir hayli zor görünüyor. Yeni Zelanda'nın dünyayla arasında az sayıda kablo bağlantısı olduğundan, yerel internet sağlayıcıları da fiyatları yüksek tutmaktan çekinmiyor.

Arap yatırımcıların konuyla yakından ilgilendiğini belirten Dotcom, kaynak sorununu bu yolla çözeceğe benziyor: "1.000'in üzerinde olumlu geri dönüş aldıktan sonra, artık her şey daha da netleşti. Yeni Zelanda Pacific Fibre'ı istiyor. O halde hadi yapalım!"

Okuyucu Yorumları