Ünlü fotoğrafçı PhotoWorld'e geliyor!

Ünlü fotoğrafçı, bugün İstanbul'da Myanmar adlı fotoğraf gösterisi ve söyleşini gerçekleştirecek!

Fotoğrafçılıkla ilgilenenlere

Niko Guido, 07 Şubat Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Guido, Myanmar adlı fotoğraf gösterisi ve söyleşisinde, Myanmar'da çekmiş olduğu fotoğraflarla altın toprakların bütün gizemini yansıtmayı amaçlıyor. Myanmar'ın diğer adı altın topraklar. Guido, altın topraklarda 20 gün kaldı. Myanmar çalışması aynı zamanda National Geographic'in önceki sayılarında 10 kare fotoğrafla temsil edildi. Niko Guido, bu projesinde özellikle turistik olmayan yerlerde çekimler yaptı. Herkesin giremediği manastırlara girerek keşişleri gündelik halleriyle fotoğrafladı. Myanmar öncesinde Niko Guido, deprem sonrasında çekmiş olduğu Haiti fotoğraflarıyla başarılı bir belgesel fotoğraf çalışmasına daha imza atmıştı.

Not: Salı etkinlikleri ücretsizdir.

Tarih: 07 Şubat 2012 Salı
Saat: 19:30
Yer: PhotoWorld Fotoğraf Merkezi
Adres: Bahariye Caddesi Kuzu Kestane Sokak No: 16 Kadıköy İstanbul
Tel: 0216 418 19 76 - 0216 418 01 74
Web: www.photoworldfotografmerkezi.com

Niko Guido kimdir?

Niko Guido kimdir?

1966 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni ve Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni bitirdi. Meslek hayatına turizm sektöründe başladı. Daha sonra yöneticilik yaptı. Ardından mağazalar zinciri kurdu ve işletti. Bir dönem Fransa'da yaşadı ve 1998'de İzmir'e yerleşti. Son olarak işletmelerini devretti ve hobisi olan fotoğrafçılığı meslek edindi.

Nü çekimlerinde özellikle Tuz gölü, Gökçeada gibi sıradışı mekanları kullanmaktadır. Bazı projeleri Phuket adası gibi yurtdışı platformlarda da gerçekleştirilmiştir. Konsept çalışmalar dışında sosyal sorumluluklarda protest çalışmalarıyla da dikkat çekmiştir. Küresel ısınmayı protesto amacıyla İzmir-Tahtalı Barajında yaptığı çekimlerle de kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Paris,Venedik gibi şehirlerde sanatseverlerle bir araya gelmiştir.Yüzü aşkın ülkeden 25.000 fotoğrafın katıldığı Amerikan kökenli bir fotoğraf eğitim firması Betterphoto adlı internet sitesi üzerinden katıldığı yarışmada birincilik ödülü almıştır.

Türkiye'de Nü fotoğraf sanatında yakaladığı haklı başarısı onu uluslararası fotoğraf çevrelerinde de saygın bir yere getirmiştir. Ulusal ve uluslararası basında eserleri ve röportajları yayımlanmıştır. Fransa'da yayımlanan ve Dünya sanat çevreleri tarafından nü fotoğraf ve heykel sanatında önemli bir referans olarak kabul edilen Nude Art Today adlı kitap 2008-2009 baskısında Niko Guido'ya iki sayfa ayırmıştır. Fransız yayınevi Edition Patou tarafından İngilizce ve Fransızca yayımlanan bu eser Avrupa ve Amerika'da sanatseverlerin beğenisine sunulmuş olup dünya çapında büyük öneme sahip 125 sanatçıya yer vermiştir.

Niko Guido çalışmalarını İstanbul, İzmir ve Paris'te sürdürmektedir.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları