Ünlü isim Steve Jobs'a fena patladı!

Steve Jobs, bakın bu kez hangi ünlü ismi kızdırdı... İşte Jobs hakındaki sert açıklamalar...

Steve Jobs'a fena patladı!

Apple uzun zamandır ürün çıkardığı her alanda kendisinden bolca bahsettiren ve özellikle ürettikleriyle tarz yaratan bir firma. iPod cihazları için geliştirilmiş olan iTunes ağıysa, öyle görünüyor ki yeni bir Napster davası olma yolunda ilerliyor. Neden mi?

Ünlü rock yıldızı Jon Bon Jovi diyor da ondan... Bon Jovi, Steve Jobs'u açık ara müzik endüstrisinin yok oluşana sebep veren adam olarak niteledi. Söylemlerinin arkasındaysa maddiyattan çok, rock and roll ruhu yatıyor. Sunday Times Magazine'e verdiği bir röportajında; "Günümüzün çocukları çok şey kaçırıyorlar. Nerede kulaklığını takıp sesini sonuna kadar açan, sonrada ceketini omzuna atıp, rock and roll ruhunu yaşayan gençler? Ben göremiyorum." diyerek yeni neslin üretilen albümleri çok hızlı ve yaşamadan tükettiğine parmak bastı.

Bir albümü satın almanın beraberinde o albüm yapılırken neler yaşandığını da anlamamızı sağladığı gibi, aynı zamanda da herhangi bir MP3'ün CD seviyesindeki ses kalitesini sağlayamayacağına da değinen Jon Bon Jovi; "Bu sözlerimi bir kenara not edin: Bu günün gençleri büyüdüklerinde "Ne oldu?" diye sordukları zaman alacakları hiçbir cevap olmayacak. Bunların tek sorumlusuysa Steve Jobs'tur." dedi ve müzik sektörünün hangi noktaya geldiğini herkesin resmen gözüne soktu.

Özellikle son yıllarda fast foot'tan bile daha hızlı tüketilen müzik albümleri için bu derece önemli bir karakterin, bu kadar net konuşabilmesiyle belki de gelecekte üretilecek olan albümlerin, tıpkı eskiden olduğu gibi, daha kaliteli olmasına olanak sağlar.

Okuyucu Yorumları