USB-C bu yenilikle birlikte HDMI işlevi görecek!

USB-C, geliştirilen yeni standart ile birlikte, bir önemli görevi daha üstlenecek!

USB-C için yeni görev!

USB Type-C'nin bütün dijital bağlantıları ele geçirme mücadelesinde bir kilometre taşı daha aşılıyor. IFA 2016'da yapılan duyuruya göre bu becerikli konektör yakında HDMI sinyallerini de taşıyabilecek hale gelecek biçimde güncellenecek.

USB aslında yakın bir zamanda HDMI'ın yerine tamamen geçemeyecek de olsa, Intel yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu gelişmenin telefonlar ve tabletlerin hantal adaptörlere gerek olmadan bir televizyona bağlanabilmelerini çok daha kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Diğer yandan bu gelişmenin aynı zamanda yalnızca bir adet Type-C konektör barındıran MacBook modellerinin kullanıcıları için yardımcı olmaya yarayabileceğini de söyleyebiliriz.

Yeni standart tarafından desteklenecek olan HDMI türü, HDMI 2.0'nin 60 Hz'si aksine 4K'da yalnızca 30 Hz'ye kadar destek verebilen HDMI 1.4b olacak. Bu da yeni özelliğin çoğu videolar için yeterli olacağı fakat örneğin oyunlar gibi 60 Hz'lik içerikler için uygun olmayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca bu yeni işlevsellik beraberinde yeni bir USB Type-C donanımı gerektirecek, dolayısıyla mevcut USB-C cihazlarınızın yakın bir gelecekte HDMI uyumlu olması beklenmiyor.

Okuyucu Yorumları