Hangi mesleklerde çalışanlar daha iyi uyuyor, hangileri uyumak konusunda sorun yaşıyor?

Geniş kapsamlı bir araştırma, iyi bir gece uykusu çekmenizi sağlayan veya bunun tam tersine neden olan meslekleri ortaya koydu.

Hangi mesleklerde çalışanlar daha iyi uyuyor, hangileri uykusuzluk çekiyor?

3.000 kişi üzerinde gerçekleştirilen bir anket, uykuyu en fazla kaçıran işlerin veya sektörlerin hangileri olduğunu koydu. Sonuçlar oldukça endişe verici görünüyor.

Özellikle sağlık ve bilim alanında çalışanlar, geceleri çok kötü uyuyorlar ve uykularını az alıyorlar. Bunun tam tersi olarak da, enerji ve kamu alanında çalışanlar, en iyi uyuyan insanlar arasında yer alıyor.

Yatak üreticisi Get Laid Beds tarafından gerçekleştirilen ankete, İngiltere’den birçok farklı sektör ve kıdemdeki 3.000 erkek ve kadın dahil edildi. Amaç, kıdem ve sektörün uyku sorunlarını nasıl etkilediğini ve cinsiyetler arasındaki farklılıkları nasıl etkilediğini anlamaktı.

Araştırmaya göre erkekler iş hayatına atıldıklarında, ilk başlarda çok rahat uyuyorlar. Ancak kariyer basamaklarını çıkmaya başladıkça ve işlerinde yükseldikçe, uyku kaliteleri düşüyor. Kadınlarda ise bunun tam tersi oluyor. Yeni işe başlamış kadınların uyku düzeni bozuluyor, ancak deneyim kazandıkça ve kariyerlerde bir üst basamağa tırmandıkça, uykuları daha çok düzene giriyor gibi görünüyor.

Hangi endüstrinin en çok uykusuz geceler yaşatacağı söz konusu olduğunda, en kötü uykuyu bildirenler bilim, sağlık ve eczacılık sektörleriyle birlikte yüksek baskının söz konusu olduğu akademik çalışmalarda rol oynayanlar oluyor. Sağlık çalışanları genellikle 9'dan 5'e standarttan çok farklı uzun vardiyalara ve çalışma düzenlerine maruz kaldığı için, bu pek de şaşırtıcı değil.

İyi bir gece uykusu arıyorsanız, enerji ve kamu hizmetleri, pazarlama, satış ve işe alım konuları hedefiniz olmalı gibi görünüyor. Bu sektörler, test edilenlerin hepsinden daha iyi uyku düzenine sahip, ancak nedeni belli değil...