Uzay yolculuğunu 3D olarak o kaydediyor!

Bu kamera, Atlantis'in son uzay yolculuğunu üç boyutlu olarak kaydediyor!

Uzayı 3D kaydeden kamera!

Panasonic'in AG-3DA1 Full HD 3D video kamerası Uluslararası Uzay İstasyonu'nun üç boyutlu olarak görüntülemek ve kaydetmek üzere NASA'nın (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) son yolculuğuna çıkan uzay mekiği Atlantis ile birlikte uzaya gönderildi. NASA Uzay Mekiği Programı'nın 135. görevinde 33. uçuşuna çıkan Atlantis, Uluslararası Uzay İstasyonu'na son kez kenetlendi.

Panasonic, Atlantis'in uzaya fırlatılmadan önceki eğitim ve hazırlık çalışmalarını kayda almak üzere NASA'ya AG-3DA1 3D video kameralar, BT-3DL2550 25.5" 3D LCD monitörler ve dayanıklılığı artırılmış Toughbook dizüstü bilgisayarlar sağladı.

Atlantis'in son görevinde NASA astronotlarının hafif 3DA1 ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nu üç boyutlu olarak belgelemeleri planlanıyor. Astronotlar Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirecekleri bir takım bilimsel görevlerini de 3DA1 ile görüntüleme niyetinde.

Panasonic Solutions Şirketi Başkan Yardımcısı John Baisley, Panasonic 3D video kameraların Atlantis'in son görevine yapacağı katkılar ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Panasonic olarak 3DA1 3D video kameramızın bu çok önemli NASA görevinin belgelenmesinde oynadığı hayati rolden ötürü gurur duyuyoruz. İnsanlı uzay uçuşunun gayesi her zaman için yeni yerler ve yeni şeyler keşfetmek olmuştur. 3DA1'in üreteceği büyüleyici 3D görüntüler uzayın keşfine dair yeni ve benzersiz bir bakış açısı sağlayacaktır. Panasonic, Uzay İstasyonu'ndan gelecek heyecan verici 3D görüntüleri tüm dünyadaki tüketicilerle paylaşacak ve 3D teknolojisinin sunduğu büyüleyici deneyimi bir kez daha sergileyecektir."

Atlantis'in son seferine ilişkin ayrıntılara www.nasa.gov adresinden ulaşılabiliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları