Vahşi Pokémon yakalama zamanı!

Pokémon UNITE ‘a klasik bir özellik olan Pokémon yakalama geliyor!

Vahşi Pokémon yakalama zamanı!

Çıktığı ilk günden itibaren Pokémon’un merkezinde önemli bir konuma sahip olan maçlar, Pokémon UNITE da aynı heyecanla devam ediyor. Şimdi Pokémon UNITE’a sınırlı süre geçerli olacak Yakala maçlarıyla birlikte bir başka klasik özellik olan Pokémon yakalama da dahil oluyor. Oyuncular, 27 Haziran 2022 saat 03.00’e kadar Yakala maçlarına katılarak vahşi Pokémon yakalamanın keyfine varıyor.

Electrode, Tauros, Ludicolo, Avalugg, Araquanid ve Drednaw’un yanı sıra Efsanevi Pokémon’lar Zapdos, Articuno ve Regigigas değişik zamanlarda haritada belirerek sizi sürekli oyun içerisinde tutuyor. Bu vahşi Pokémon’lar yalnızca gözleriniz açıkken alt edilebiliyor. Alt ederek yakaladığınız Pokémon’un simgesi maç eşyası simgesinin yerini alıyor ve bu simgeyi belirli bir süre içerisinde etkinleştirdiğinizde vahşi Pokémon’unuzu maçta kullanılabiliyorsunuz.

Sahip olduğunuz Vahşi Pokémon’u kullanmaya başladığınızda yakınlardaki rakip Pokémon’ları itebilmesine ek olarak iki ek temel saldırı hareketi de sunuyor ve rakiplere karşı sizi güçlü kılıyor. Ancak bu kazanılan özelliklerin yanında artık Unite hareketini etkisiz kalarak, üsse ışınlanamıyor ve gol atma özelliği yalnızca arkadaşlara destek olarak kullanılabiliyor. Vahşi Pokémon kullanılırken nakavt olduğunda ise başlangıçtaki Pokémon’a dönülerek maça hız kesmeden devam edilebiliyor.

Yakala maçları Mer Stadyumunun değişik bir versiyonunda gerçekleşiyor. Temel kurallar 4’e 4 hızlı maçlardakilerle aynı olacak şekilde düzenleniyor fakat takımızın ileri gol bölgelerinin kalkan ve SP iyileştirmesi etkileri artmasına sebep oluyor. Bununla birlikte ileri gol bölgelerinizden biri yok edildiğinde takımınızın üssünde bir süper sıçrama tahtası belirleniyor ve takım arkadaşlarınızın vahşi Pokémon’ları alt etmesine yardımcı olacak ekstra puan kazanılabiliyor.

Tüm bu özellikleri deneyimleyebilmek için Pokémon UNITE hakkında daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz