Vespa'dan Elektrikli Scooter Geliyor: Vespa Elettrica

Scooter dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Vespa, Vespa Elettrica ile "elektrik dünyasına" ilk adımını atıyor!

Vespa Elettrica gerçek olmak üzere!

Vespa dünyadaki en köklü scooter markalarından biri ve şimdi, ilk tamamen elektrikli scooter'ını üretmeye başlıyor. Vespa'nın ana firması Piaggo, Milan Motorcycle Show öncesi yaptığı açıklama ile Vespa Elettrica'yı duyurdu; "geleceğin hareketliliğini tekrar tasarlama" planının bir parçası olarak elektrikli araçlara yatırım yapma kararını ortaya koydu.

Duyuru ile beraber scooter'ın bir konsept görüntüsü de gösterildi ve tasarım, Primavera scooter serisini temel alıyor.

Bunun dışında Piaggo, araç hakkında pek fazla detay paylaşmış değil ve beklenen fiyat aralığı veya tam özellikler hakkında pek fazla bilgi verilmemekte.

Ancak bu scooter'ın "teknolojik ve yenilikçi bağlantı çözümlerine" sahip olacağı söylenmekte. Tabii ki bu tanımlama oldukça geniş ve pek bir şey ifade etmemekte ancak araç ile beraber bir ortak uygulama veya scooter üzerinde bir ekran bulunması olası gözüküyor.

Merak edilen bir diğer konu ise aracın ne kadar şarj edilmesi gerekeceği. Araç, standart bir elektrikli araba gibi şarj olabilir ancak Piaggo, Tayvanlı firma Gogoro'nun tercih ettiği yol olan değiştirilebilir bataryayı da tercih edebilir.

Elettrica'nın 2017 yılı içerisinde piyasaya sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları