Vista'nın hasarı onarıldı!

Microsoft'un önceki işletim sistemi Windows Vista'nın hasarı nasıl onarıldı? İşte detaylar...

Vista'nın hasarı onarıldı!

Microsoft'un bir önceki işletim sistemi Vista kelimenin tam anlamıyla "tutmamıştı".

Ne basından, ne de kullanıcılardan tarafından bakıldığında başarılı olarak değerlendirilemeyen işletim sistemi kuşkusuz ki en çok Microsoft'u üzdü. Sadece %4 pazar payı elde etmesi tam 7 ay süren Vista, Amerikan Tüketici Memniyet İndeksi (ATMİ) raporlarında da son derece kötü bir performans çizdi.

2007 yılı başında Vista'nın piyasaya çıkışı ile birlikte Microsoft'un ATMİ'deki puanı %4 azalarak 70'e düştü. Bu puan sektör ortalamasının oldukça altındaydı ve ATMİ'de yer alan büyük şirketler arasındaki en düşük puanlardan biriydi.

Vista'nın hasarını onaran ise

Vista'nın hasarını onaran ise
Vista'nın hasarını Windows 7 onardı

Bir yıl sonra Vista'nın biraz daha yaygınlaşması ile birlikte bu puanın yukarı doğru kıpırdanması beklendi ama tam tersi oldu ve Microsoft tarihinin en kötü ATMİ puanını elde ederek 69'a geriledi.

2009 yılında ise Windows 7, Vista'nın 2 yıl içerisinde yerle bir ettiği tüketici memnuniyetini kısa sürede yukarı çekmeyi başardı. Vista'nın 7 ayda ulaştığı %4 pazar payına sadece 3 haftada ulaşan ve 2010 Mart'ında 90 milyon satış rakamına ulaşan Windows 7 ile birlikte Microsoft'un ATMİ puanı da bir anda 76'ya kadar yükseldi.

Vista ile tarihinin en düşük puanı olan 69'u gören Microsoft'un Windows 7 ile ulaştığı 76 puan ise firmanın şimdiye kadar ulaştığı en yüksek puan olarak tarihe geçti.

Okuyucu Yorumları