Vodafone ve Nokia Siemens'ten 3G araştırması

Vodafone'un Nokia Siemens Networks'e yaptırdığı 3G araştırmasının sonuçlarını yayınlıyoruz.

Vodafone ve NSN araştırdı!

Vodafone Türkiye tarafından, Nokia Siemens Networks'e Temmuz 2012'de bir 3G hız testi yaptırıldı. Vodafone Türkiye tarafından NSN'in gerçekleştirdiği ölçümlerin sonuçlarından oluşan raporun; gerek haksız rekabete yol açmamak ve gerekse de yetkili kurum kararlarını ihlal etmemek amacıyla diğer operatörlerin 3G hız rakamlarının isim belirtilmeksizin yalnızca "diğer operatör" olarak belirtilerek yayınlanması talep edildi. Bağımsız yayıncılık ve tarafsızlık ilkemiz gereğince, bize gönderilen bu araştırma raporunun sonuçlarını siz değerli okuyucularımızla talep edildiği şekilde paylaşıyoruz.

Türkiye'de Vodafone tarafından Nokia Siemens Networks tarafından gerçekleştirilen ölçümler; İstanbul, Ankara,İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli, Konya, Samsun ve Tekirdağ'daki toplam 110 lokasyonda gerçekleştirildi. Gönderilen raporda ölçüm adeti ise 15.899 olarak açıklandı.
Türkiye'nin 3G'si en hızlı olan şehir 3 operatörün ortalamalarında 21,28 mbps ile Kocaeli, en yavaş şehir ise 4,24mbps ile Adana oldu. 3 büyük şehirde de hem ortalama veri indirme (download) hem de veri yükselem (upload) hızında, Nokia Siemens Networks'un raporunda ilk sırada Vodafone Türkiye yer alıyor.
Nokia Siemens Networks'un ölçümlerde tüm operatörler içinde Huawei E372 USB Modem (Downlink DC-HSPA+ Dual Carrier 42Mbit/s;Uplink 5.76 Mbps) kullanıldığı bildirildi. Test platformu olarak HP 4530S markalı bilgisayar kullanıldı.