Walkman: Efsane 35 yaşında!

Sony'nin bu efsane cihazını, üzerinden 35 yıl geçse de kimse unutamadı!

Efsane 35 yaşında!

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Resimlerle: Walkman'lerle ilgili bilmeniz gereken her şey

Bir döneme damgasını vuran, Sony'nin taşınabilir kaset çaları Walkman ile tanışmamız, bundan tam 35 yıl önce yaşanmıştı. Taşınabilir kasetçalar, müziği sokaklara, okullara ve insanların gittiği her yere taşıdı. Walkman'den önce yürürken müzik dinlemenin tek yolu omuzda kocaman bir müzik seti taşımaktı. Walkman sunduğu özgürlükle dünya çapında bir müzik devrimi başlatmıştı. İşte,iPod'un bugünkü reklamlarında kullandığı bu özgürlük teması aslında Walkman'e ait.

Temmuz 1979'da Japonya'da satışa çıkan Walkman'in ilk modeli mavi-gümüş renkli TPS-L2 modeliydi. İlk eleştiriler, kayıt özelliği olmadan bu ürünün satmayacağı yönünde olmuştu. Tabii ki haksız çıktılar. Dünyada varlığını öğrenen herkes bir Walkman'i olsun istiyordu. Walkman bir aracın ötesinde, artık bir statü sembolüydü. İlk Walkman modeli, Sony'nin kurucularından Akio Morita için özel olarak üretilmişti. Japonya ile Amerika arasında yaptığı sık uçak yolculuklarında opera dinlemek istiyordu. Sony sonraki 10 yıl içerisinde 50 milyon Walkman sattı. Amerika''da Soundabout ve İngiltere'de Stowaway isimleriyle pazarlandıysa da taşınabilir kasetçaların adı, bütün dünyadaWalkman olarak yerleşti. Bir marka, bir buluşun adı oldu.

Bugün Walkman markası Sony'nin medya oynatıcılarında yaşıyor. Ama 35 yaşını dolduran efsane kaset çalarları kimsenin unutmadığı da bir gerçek!

Sony patronu uçakta müzik dinlemek isteyince...

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Resimlerle: Walkman'lerle ilgili bilmeniz gereken her şey

1 Temmuz 1979'da Japonya'da satışa çıkan Walkman'in ilk modeli mavi-gümüş renkli TPS-L2 modeliydi. İlk eleştirenlerin sözü kayıt özelliği olmadan bu ürünün satmayacağı olmuştu. Tabii ki haksız çıktılar. Dünyada varlığını öğrenen herkes bir Walkman'i olsun istiyordu. Walkman bir aracın ötesinde bir statü sembolüydü.

İlk Walkman, Sony'nin kurucularından Akio Morita için yapılmıştı. Japonya ile Amerika arasında yaptığı sık uçak yolculuklarında opera dinlemek istiyordu. Sony sonraki 10 yıl içerisinde 50 milyon Walkman sattı. Amerika''da Soundabout ve İngiltere'de Stowaway isimleriyle pazarlandıysa da taşınabilir kasetçaların adı, bütün dünyada Walkman olarak yerleşti. Bir marka, bir buluşun adı oldu. 30. yılında dahi Walkman sadece bir marka değil, bir müzik devriminin adı.

Resimlerle: Taşınabilir kasetçalar Walkman'in efsane modelleri

Resimlerle: Walkman'lerle ilgili bilmeniz gereken her şey

Okuyucu Yorumları