Apple, Apple Watch'larda watchOS 10.1 ile ortaya çıkan pil sorunu çözmek için harekete geçti

Apple, watchOS 10.1 güncellemesinin pek çok Apple Watch modellerinin pil ömrünü etkilemesi üzerine yeni bir güncelleme yayınlayacağını doğruladı.

watchOS 10.1 ile ortaya çıkan pil sorunu çözülüyor

watchOS 10.1 kullanıma sunulduğundan bu yana Apple Watch 9 ya da daha eski modellerin pil ömrünün azaldığına dair pek çok şikayet dile getirildi. Neyse ki Apple bu konuda yardımın yolda olduğunu söylüyor. Şirket, önümüzdeki yazılım güncellemesinde pil ömrü için de bir düzeltme olacağını doğruladı.

Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarına gönderilen bir Apple dokümanı, pil tüketimine yönelik bir düzeltmenin yakında geleceğini söylüyor. Bununla birlikte, yazıda daha fazla ayrıntıya girilmediği için elimizdeki tek bilgi bu.

Sorunun arkasında tam olarak ne olduğu, kaç kişinin bundan etkilendiği veya yazılım güncellemesinin durumu iyileştirmek için ne yapacağından bahsedilmiyor. Ama en azından artık bu konuda bir şeyler yapıldığını biliyoruz.

Pilin bitmesi sorunuyla ilgili şikayetleri bulmak için çok uzağa bakmanıza gerek yok; sadece Apple Destek Forumu'na göz atmanız bile yeterli. Sorun, watchOS 10.1 çalıştıran Apple Watch Ultra 2 de dahil olmak üzere birden fazla modeli etkiliyor gibi görünüyor.

Bu tür güncellemelerde hatalar oldukça normal ve herhangi bir sorun içermeyen bir güncellemenin yayınlanması nadiren görülüyor. Ancak yine de kullanıcı deneyiminin hatırı sayılır sayıdaki insan için bu kadar bozulmuş olması hayal kırıklığı yaratıyor.

Apple'ın sorun yaşamasına neden olan sadece Watch güncellemeleri de değil. Bazı iPhone'ların gece boyunca gizemli bir şekilde kapanmasına neden olan ve iOS 17.0.3'ün kullanıma sunulmasıyla ortaya çıkmış olabilecek hata için hala bir düzeltme bekleniyor.