Watch'un kendisi çıkmasa da...

Apple Watch hâlâ satışa sunulmadı ama bu durum Çinlileri durdurmuyor!

Kendisi henüz çıkmadı ama...

Apple Watch, genel olarak kullanıma Nisan ayından önce sunulmayacak ancak Çinli kullanıcılar, bu bekleyişe dayanamıyorlar gibi gözükmekte. Öyle ki, Çin marketinde ortaya çıkan bir kopya Apple Watch dalgası oluşmuş durumda bile.

Orijinal Apple Watch akıllı saatlerin fiyatları 350 dolardan başlayarak 17000 dolara kadar çıkmakta. Ancak taklit bir akıllı saati 30 dolar gibi bir fiyata satın alabilmektesiniz.

Çinli müşteriler, Alibaba'nın Taobao internet sitesinden, Çin'in herhangi bir yerine bir sonraki gün teslim garantisi ile "AW08" akıllı saati satın alabilmekteler. Bu saat, 59 dolar fiyat etiketine sahip ve Google Android cihazlarına bağlanabilirken, 120 saatlik bir toplam kullanım süresi sözü vermekte.

Diğer taklit saatlerin arasında ise D-Watch, Airwatch A8 ve Ai Watch bulunmakta. Bütün bu saatler oldukça ucuz fiyatlara sahipler ve bir Apple Watch gibi görünmek üzere tasarlanmış durumdalar.

Bazı ürünlerin açık olarak Apple Watch adı ile reklamları yapılırken, bazı ürünler "Apple Watch benzeri" marketing etiketi ile tanıtılmakta. Bu saatlerin büyük çoğunluğu, hem iPhone hem de Android telefonlar ile çalışarak daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmekteler.

Android kullanan bu saatlerin GUI tasarımı Apple arayüzüne benzemek üzere ayarlanmış durumdalar ve simgeler bile Apple tarafından sunulan simgelerle büyük benzerlik göstermekteler.

Ornate akıllı saat üreticisinin CEO'su ve kurucusu Laurent Le Pan'in söylediğine göre, bu kopyaları üreten kişiler kendi alanlarında uzmanlar. Le Pan'a göre, kopya ürünlerin en zor yanı donanım değil, uygulama ve yazılım kısmı olmakta. Bu kopya uzmanlarının üretim hızı ise oldukça iyi ve bazı durumlarda, gerçek ve sahte ürünler arasındaki farkı bulabilmek için bir uzman olmanız gerekmekte...

Okuyucu Yorumları