Wear OS "H" Güncellemesi Pil Ömrünü İyileştirecek

Wear OS, geçtiğimiz gün aldığı güncelleme ile birçok eksik yönünü kapattı!

Wear OS için sürpriz güncelleme!

Google, sıklıkla eleştirilen akıllı saat platformu Android Wear'i baştan yaratarak Eylül ayında Wear OS'i duyurmuş ve platformun işleyişini düzelterek kısa zamanda takdir toplamıştı. Wear OS geçtiğimiz gün ise aldığı bir güncelleme ile platformun bazı eksik yönlerini kapatmaya devam etti ve birçok özelliği de bünyesine ekledi.

Yeni güncelleme daha temiz bir arayüzünü, Google Assistant desteğini ve yenilenmiş Google Fit uygulamasını beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz gün dağıtılmaya başlanan büyük oranla kozmetik olarak görülebilir ancak güncelleme akıllı saatleri kullanımı zevkli bir hâle getirmekle kalmayacak.

Google'ın duyurusuna göre Wear OS yakın zamanda "H" gibi basit bir isimle anılıyor ve güncelleme, Wear OS'in bazı temel niteliklerini baştan inşa edecek.

Esas değişiklik, giyilebilir akıllı saatin pil ömrü olacak. Google, Güç Koruma Modu üzerinde sıfırdan yeni çalışmalar yapıldığını belirtiyor ve yeni güç tüketim modunun saatin batarya doluluk oranının %10'dan aşağı düşmesiyle akıllı saatin sadece saat ve dakikayı gösterecek şekilde ayarlaması öngörülüyor. Bu, yakın zamanda akıllı saatinizin %10'dan düşük pil durumunda basit bir dijital saate dönüşeceği anlamını taşıyor.

Pil ömrünü daha da geliştirmek adına yeni güncelleme hareket tespitini daha da geliştiriyor. Eğer akıllı saatiniz 30 dakikadan uzun süredir hareketsiz kalırsa, "derin uyku" moduna geçerek pil ömrünü korumaya çalışacak.

Pil ömrünün yanı sıra H güncellemesi iki değişik yeniliği daha beraberinde getirecek. İlk özellik, "Akıllı Uygulama Değişimi" ismine sahip ve akıllı telefonunuzda yürüttüğünüz bir işlemi akıllı saatinizde sürdürmenize olanak tanıyacak. İkinci özellik ise akıllı saatinizi kapalı konuma getirmek için ayar menülerinde kaybolma zorunluluğunuzu ortadan kaldırıyor. Güncellemenin gelmesiyle tek yapmanız gereken güç butonuna basılı tutarak "Kapat" veya "Yeniden Başlat" komutlarından birini seçmek.

Google'ın açıklamasına göre yeni güncelleme için bildirim "önümüzdeki aylarda" hazır olacak ancak akıllı saatinizin güncellemeyi alıp alamayacağı her zamanki gibi cihaz üreticisine bağlı.

Okuyucu Yorumları