Google'ın çoğu zaman sinir bozan WebP görüntü dosyalarını diğer formatlara dönüştürme

Google'ın görüntü dosyaları için kullandığı WebP formatı sizin de canınızı sıkıyor olabilir. Neyse ki WebP - JPEG ya da PNG dönüşümü yapmak hiç de zor değil...

Sinir bozan WebP görüntü dosyaları nasıl dönüştürülür?

WebP, Google'ın PNG ve JPEG'in yerini almasını amaçladığı modern, çok yönlü bir görüntü formatı Ancak, son birkaç yılda bu hedefine pek yaklaşabildiğini söyleyemeyiz. Web siteleri görüntüleri görüntülemek için kullandığında verimli sıkıştırma performansı sayesinde harika bir başarı gösterse de, görüntüyü indirip kullanmak isteyenler için komu sıkıcı bir hal alıyor.

Sonunda .webp uzantısı bulunan bir görsel indirdiyseniz ve bunu kullanamadığınızı fark ettiyseniz, bu sorunun nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuzdur. Neyse ki hızlı birkaç çözüm bulunuyor ve garip bir şekilde en iyi seçeneğimiz bir Chrome uzantısı kullanmak olabilir.

Save Image as PNG Chrome uzantısı

Sorunu kaynağında çözmenin genel olarak en iyisi seçenek olduğunu söyleyebiliriz ve Save Image as PNG Chrome uzantısı bu noktada etkili bir çözüm oluyor. Uzantıyı tarayıcınıza kurduktan sonra, Chrome veya Chromium tabanlı tarayıcılarda herhangi bir WebP resmine sağ tıklayın ve “Görüntüyü PNG Olarak Kaydet” seçeneğini seçin. Uzantı, görüntüyü PNG formatına dönüştürür ve kaydeder. Bu işlemin sonucunda çok daha büyük bir görüntü dosyası indirmiş olursunuz ancak bu dosya biçimini her yerde kullanabilme yeteneğinin önemi düşünüldüğünde, fazladan yer kaplaması çok büyük bir sorun olmayacaktır.

Microsoft Paint

Eğer Windows PC kullanıyorsanız, WebP görüntülerini dönüştürmek için üçüncü taraf bir uygulama indirmeniz gerekmeyebilir de. Uzun yıllardır tanıdığımız güvenilir Paint uygulaması ihtiyacınız olan işlemi gerçekleştirecektir. WebP dosyasını Paint uygulamasında açın, ardından Dosya > Farklı Kaydet'e gidin. Burada ihtiyaçlarınıza göre “PNG Resmi” veya “JPEG Resmi” seçeneğini seçebilirsiniz. Ardından hedef klasörü seçin ve Paint, görüntüyü seçtiğiniz formatı kullanarak kaydedecektir.

Benzer şekilde, yerleşik Önizleme uygulaması, WebP görüntülerini açmanıza ve dönüştürmenize yardımcı olur. Resmi Önizleme'de açın ve Dosya > Dışa Aktar'a gidin. Dışa Aktar menüsünde, Biçim seçeneğinin yanındaki açılır menüyü tıklayın ve “JPEG” veya “PNG”yi seçin. Hedef klasörü seçin ve görüntüyü dönüştürmek için “Kaydet”e tıklayın.

macOS'ta WebP dönüştürme

macOS'in en son sürümünü kullanıyorsanız, bir veya daha fazla WebP görüntüsünü hızla dönüştürmek için Finder'daki Hızlı İşlemler özelliğini kullanabilirsiniz. Finder'a gidin ve görüntüleri seçin, üzerlerine sağ tıklayın ve Hızlı İşlemler > Görüntüyü Dönüştür'ü seçin. Biçimi ve boyutu seçin ve ardından "JPEG'e Dönüştür"ü tıklayın. Yeni dosya aynı dizine kaydedilecektir.