Western Digital 8 TB Kapasiteli Masaüstü SSD'sini Tanıttı

Western Digital, 4 TB ve 8 TB kapasite seçeneklerine sahip yeni masaüstü SSD'sini kullanıcıların beğenisine sundu. 4 TB SanDisk Desk Drive ve 8 TB SanDisk Desk Drive modelleri, Mayıs ayı sonu itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. 

Western Digital 8 TB Kapasiteli Masaüstü SSD'sini Tanıttı

Western Digital, bugüne kadarki en yüksek kapasiteye sahip harici masaüstü katı hal sürücüsü (SSD) olan yeni 8 TB SanDisk Masaüstü Sürücüsü'nü duyurdu.

SanDisk Desk Drive, fotoğraf ve video koleksiyonları, CAD dosyaları veya 3D renderları, büyük yapay zeka tarafından üretilen dosyalar, müzik kütüphaneleri ve önemli belgeler için 4 TB ve 8 TB kapasite seçenekleriyle geliyor.

1.000 MB/s1’a kadar okuma hızlarına çıkabilen SSD, Apple Time Machine kullanarak fotoğrafları, videoları ve dosyaları yedekleyebilirken, Western Digital’ın dahili indirilebilir Acronis True Image yedekleme yazılımı ile otomatik olarak yedekleyebiliyor.

Bununla birlikte kompakt boyutlarda tasarlanan SanDisk Desk Drive, kutudan çıkan USB Type-C kablosu yardımıyla exFAT formatlama yapabiliyor ve Windows ve macOS ile de uyumlu.

Western Dijital Tüketici Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Park yeni SSD'ler ile ilgili: “Oluşturulan dijital içeriklerin sayısı hızla büyümeye devam ettikçe, bu içeriklerin yönetilmesine ve korunmasına yardımcı olacak yüksek performanslı ve yüksek kapasiteli depolama çözümlerine olan ihtiyaç da giderek artıyor. SSD portföyümüzü genişletmek, içerik üreticilerin yaratıcılıklarını desteklemek için ihtiyaç duydukları hız ve esnekliği sunan yedekleme çözümleri sunmada attığımız ilk adım oluyor. Önümüzdeki yıl SanDisk Desk Drive’ın kapasitesini iki katına çıkararak tek bir masaüstü SSD üzerinde 8 TB’den 16 TB’ye çıkarmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Üç yıllık sınırlı garanti sunan 4 TB SanDisk Desk Drive ve 8 TB SanDisk Desk Drive modelleri, Mayıs ayı sonu itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak.