WhatsApp betasında yeni keşif: Bir yeni özellik daha geliyor

WhatsApp’ın Android için beta sürümünde keşfedilen yeni bir özellik, uzun zamandır bunu bekleyen kullanıcıları fazlasıyla sevindirecek.

WhatsApp’ta yeni keşif: Bir yeni özellik daha geliyor

WhatsApp, dünya çapında yaklaşık 2 milyar kullanıcı tarafından kullanılıyor. Mesajlaşma platformu düzenli olarak yeni özellikler kazanırken, kullanıcılar tarafından istenen ve hala mevcut olmayan birkaç önemli seçenek de var. Örneğin, yerel bir yedeği içe veya dışa aktarma seçeneği bulunmuyor.

Neyse ki, bu yakın gelecekte değişebilir. WABetaInfo'ya göre, en son WhatsApp beta güncellemesi, yerel bir yedekleme kullanarak Android telefonunuzda WhatsApp'ı kurmanıza izin veren bir içe aktarma seçeneğiyle birlikte geliyor.

Bu özellik, WABetaInfo tarafından Android'deki WhatsApp'ın (2.22.13.11) en son sürümünde fark edildi. Görünüşe göre özellik hala geliştirme aşamasında, bu nedenle içe aktarma aracı çalışmıyor. Android'de şu anda WhatsApp'ın sohbet geçmişinizi Google Drive'a yedeklemek tek seçenek. Verileri yerel olarak telefonunuza aktaramıyorsunuz. Yine de yeni WhatsApp beta sürümü, bu yeni özelliğin işaretlerini göstererek yedekleri yerel olarak saklama seçeneği sunuyor.

Şu anda, WhatsApp yedekleriniz Google hesabınızın depolama alanından sayılmıyor. Bu nedenle, gelecekte bir değişiklik olabilir ve WhatsApp, sohbet yedeklerini yerel olarak depolama özelliğini kazandıktan sonra Google durumu tersine çevirebilir.