WhatsApp Binlerce Tuhaf İncelemeye Maruz Kaldı

En son güncellemeden sonra WhatsApp'ın Google Play Store sayfasında tuhaf şeyler olmaya başladı!

WhatsApp cephesinde tuhaf işler!

Facebook'a ait popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni güncellemeden sonra Google Play Store'daki sayfasında binlerce pozitif inceleme aldı. Daha önceki güncellemeler WhatsApp'ın Snapchat'e benzemeye çalıştığı için eleştiri almıştı.

Bir uygulamanın yenilenmesi ardından bir çok olumlu inceleme alması aslında hiç de tuhaf bir şey değil, ancak WhatsApp'ın durumu oldukça farklı. İki binden fazla inceleme WhatsApp'tan sanki bir oyunmuş gibi bahsediyor.

En iyi WhatsApp numaraları!

Bu incelemelere örnek vermek gerekirse; "ücretsiz oyun oynamak çok sakinleştirici" ya da "çok eğlenceli bir oyun" gibi alakasız yorumlar uygulamanın Google Play Store sayfasını dolup taşırıyor. Bu incelemelerin büyük bir çoğunluğu Şubat ile Mart ayları arasında ortaya çıktı ve en önemlisi de, neredeyse tümü uygulamaya 5 yıldız verdi.

Bu akıl karıştırıcı incelemeler özellikle uygulamanın yeniliklerini beğenmeyen insanların bıraktıkları olumsuz yorumlarla çelişiyor. WhatsApp şu anda tüm tarihinin en düşük ortalama notu olan 5 üzerinden 3.4'e kadar indi. Ancak uygulamanın toplam ortalaması hala 4.4.

WhatsApp geliştiricilerinin olumlu incelemeleri satın aldığı söylentisi yayılmaya başlayınca şirket şu açıklamayı yaptı:

"Hizmetimizi 1.2 milyar kullanıcı için daha iyi yapmak için sürekli çalışıyoruz. Sahte incelemeler için zamanımız yok. Sorun için Google ile iletişime geçtik ve çözmeye çalışıyoruz."

Sorunun tam olarak ne olduğu hakkında ne WhatsApp ne de Google henüz bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları