WhatsApp, ekrana daha fazla içerik sığdırmayı sağlayacak özelliği duyurdu: Tam genişlikte mesajlar

WhatsApp'ın sohbetlerdeki mesaj balonları için tam genişlikte bir tasarımı test ediyor. Bu özellik, mesajları ekranın genişliğine yayarak aynı yüksekliğe daha fazla içerik sığdırmayı sağlıyor.

Artık Whatsapp sohbetlerinde "tam genişlikte mesajlar" göreceğiz

WhatsApp, akıllı telefon ve masaüstü uygulamalarına hızla birçok yeni özellik ve iyileştirme ekliyor. Geçtiğimiz yıl şirket, işletim sistemleri arasında bir telefondan diğerine veri aktarımını kolaylaştırdı ve mesajları düzenleme özelliğini ekledi. Şimdi de sohbetler için ince ayarlanmış bir kullanıcı arayüzü tasarımını test ediyor.

WABetaInfo, WhatsApp'ın sohbet dizilerindeki mesaj balonları için tam genişlikte bir tasarımı test ettiğini bildirdi. Bu tasarım, mesajları ekranın genişliğine yayarak aynı yüksekliğe daha fazla içerik sığdırıyor. Bununla birlikte, bu tür tam genişlikteki mesajlar yalnızca Topluluk başlıklarında ve yalnızca yöneticilerin mesaj gönderebileceği grup sohbetlerinde görülebiliyor. Bu tür konu başlıklarında ve gruplarda yalnızca bir gönderici mesaj gönderebileceğinden, içeriği telefon ekranının tüm genişliğine yaymak daha uygun.

Bu yeni kullanıcı arayüzü, Android için olan WhatsApp Beta kullanan kullanıcılarda ortaya çıktı. Fakat hepsinde değil, yalnızca bazı beta test kullanıcıları bu yeni kullanıcı arayüzünü görebiliyor. Önümüzdeki haftalarda dünya çapındaki tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulmadan önce daha fazla test kullanıcısına sunulması mümkün.

Yeni tam genişlikte mesaj balonu tasarımı yakın gelecekte iPhone'da da kullanıma sunulacak. WhatsApp, grup sohbetlerine ve kısa süre önce duyurulan Topluluklar'a pek çok yeni özellik getiriyor. Yakında sıkıştırılmış, düşük çözünürlüklü medya dosyaları yerine 4K görüntüler ve Full HD videolar göndermenize olanak tanıyan yeni bir özelliği de kullanıma sunacak.