WhatsApp, Güvenlik Merkezi'ni hizmete sundu ve tasarımında da önemli yenilikler yapmaya hazırlanıyor

WhatsApp, kullanıcılarını güvenlik seçenekleri hakkında bilgilendirmek için yeni bir Güvenlik Merkezi'ni kullanıma sundu. Bununla birlikte, tasarımda da önemli değişikler söz konusu.

WhatsApp tasarımında önemli yenilikler

Normal kullanıcılar ve iş kullanıcılarına yönelik Android, iOS, Windows ve web uygulamalarına sahip olan WhatsApp, platformundaki kullanıcılar için güvenlik farkındalığını artırmak için web sitesinde yeni Güvenlik Merkezi'ni kullanıma sunuyor. Bu merkez, uygulamasında sunulan bazı temel güvenlik özelliklerini vurguluyor:

Varsayılan Gizlilik: Hiç kimse telefon numaranızı arayamaz veya kişisel mesajlarınızı okuyamaz.

Otomatik spam algılama: Spam ve dolandırıcılık hesaplarının çoğunu, size ulaşmadan veya herhangi biri onları bildirmeden önce yakalar ve kaldırırız.

Proaktif güvenlik uyarıları: Hesabınızı ele geçirmeye yönelik herhangi bir şüpheli veya yetkisiz girişim tespit edersek, sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteriz.

WhatsApp'ın yeni Güvenlik Merkezi.

Ayrıca WhatsApp, kullanıcıları çevrimiçi güvenlikleri konusunda daha proaktif olmaya ve dolandırıcılık ve güvenlik ihlallerine karşı kendilerini güvence altına almak için atabilecekleri adımları öğrenmeye de teşvik ediyor. Kullanıcılar, yeni bir telefona geçmeden önce ek olarak sorulacak altı haneli bir PIN ekleyerek iki adımlı doğrulamayı etkinleştirebilir. Ayrıca, diğer kullanıcılar tarafından yapılan şüpheli dolandırıcılık ve sorunlu davranışları da bildirebilirler.

WhatsApp tasarımında önemli değişikler

WhatsApp ayrıca, iOS v23.11.0.76 beta sürümünden itibaren ekranın sol alt kısmındaki ayarlar düğmesinde profil fotoğrafının gösterilmesi dahil olmak üzere bazı yeni tasarım özelliklerine de sahip olacak. Grup sohbetlerinde yanlışlıkla arama yapmamak için de özel bir iki adımlı süreç uygulanacak.

Android v2.23.12.8 beta sürümünden itibaren ise, kullanıcılar grup katılımcıları için profil simgeleri atayabilecek. Bu, katılımcıların görseller sayesinde diğer katılımcıları daha kolay ayırt etmesini sağlayabilir. Bu özellik daha önce bilinmeyen nedenlerle geçici olarak kullanılamıyordu. Emoji klavyesi alanında da emoji kategori çubuğu en alta kaydırıldı ve GIF, Etiket ve Emoji sekmesi yukarı taşındı.

Android’de WhatsApp beta sürümüne heyecan verici olabilecek yeni bir ekleme ise Keşfet kanalı olabilir. Şu anda geliştirme aşamasında bulunan bu özellik, kullanıcıların takip etmek istedikleri kişilerden haber ve güncellemeler almalarını sağlayacak. Kullanıcılar bu sekmede takip etmek istedikleri yeni kişileri veya işletmeleri arayabilecek.

Son olarak WhatsApp, Android uygulaması için Material Design 3’e geçiyor. Yani bu güncelleme, Android 13 kullanıcı arayüzünün geri kalanıyla uyumlu, modern ve taze bir görünüme sahip olacak.