WhatsApp mesajlarınız gerçekten siliniyor mu?

WhatsApp kullanıcıları, ortaya atılan yeni iddia sonrasında işte bu sorunun cevabını arıyor!

Kafaları karıştıran WhatsApp sorusu!

iPhone'unuzda WhatsApp kullanıyorsanız, sohbetleriniz sandığınız kadar güvende olmayabilir. Bir gizlilik araştırmacısı, WhatsApp'ın iOS sürümünün bazı bilgileri telefonunuzda erişilebilir durumda bıraktığını söylüyor. Bu da, WhatsApp kullanıcılarının aklına şu soruyu getiriyor: WhatsApp mesajlarınız gerçekten siliniyor mu?

Araştırmacı Jonathan Zdziarski, iPhone'da silinen WhatsApp sohbetlerinin izlerini bulduğunu, bu izleri bir araya getirerek sohbetleri tekrar oluşturmanın mümkün olduğunu söylüyor. Zdziarski'nin blog gönderisine göre bu tür izler, telefonunuzda "aylarca" dolaşabiliyor. Sohbetleri gerçek anlamda silmenin yolu ise şu an için WhatsApp'ı telefonunuzdan kaldırmaktan geçiyor. Zdziarski, benzer bir sorunun Apple'ın iMessage uygulamasında da bulunduğunu söylüyor.

Araştırmacıya göre silinen sohbetlerin tam anlamıyla silinmemesi nedeniye panik yapmaya gerek yok. Sadece kullanıcının bu konuda bilgi sahibi olması ve başkalarının silinen sohbetlere erişebileceğini bilmesi yeterli. Araştırmacı, sorunu çözmeye yönelik ipuçlarını burada paylaşıyor.

Okuyucu Yorumları