WhatsApp, resimler ve videolar için yeni bir özelliği test ediyor

WhatsApp, Android sürümünde resimler ve videolar için yeni bir yanıt çubuğunu test etmeye başladı.

WhatsApp, resimler ve videolar için yeni bir özelliği test ediyor

Meta’nın sahibi olduğu anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, insanların görüşmelerde aldıkları medyalara yanıt vermek için kullanabilecekleri yeni yollar bulmaya çalışıyor. WABetaInfo, Android için WhatsApp’ın (WhatsApp for Android) en son beta sürümü 2.23.20.20’nin yeni bir yanıt çubuğuna sahip olduğunu bildiriyor.

Özellik şu anda bazı beta test kullanıcılarının kullanımına açık ve kullanıcıların mesajlaşma uygulamasındaki resimlere, videolara ve GIF’lere hızlı bir şekilde yanıt vermelerine imkan tanıyor. Şu anda WhatsApp’ın kararlı sürümünü çalıştıran kullanıcılar, mesajları sağa kaydırarak metinlere ve medyaya yanıt verebiliyor.

Web sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, WhatsApp görüşmesinde bir görseli, videoyu veya GIF’i açtığınızda ekranın altında bir yanıt çubuğu beliriyor. Bu yanıt çubuğu sayesinde yanıtınızı yazmak için sohbet ekranına geri dönmenize gerek kalmıyor.

WABetaInfo, yanıt çubuğunun Android 2.23.20.20 için WhatsApp beta ile uyumlu olduğunu belirtiyor. Ancak bu özellik, önceki 2.23.20.18 beta güncellemesini çalıştıran bazı kullanıcılar tarafından da kullanılabiliyor.

iOS tarafında ise, iOS için WhatsApp (WhatsApp for iOS) 23.20.1.70 betası da kullanıma sunuluyor. Bu beta güncellemesi, bazı beta test kullanıcılarına AI çıkartmaları getirerek iOS kullanıcılarının Meta’nın AI’sini kullanarak yeni çıkartmalar oluşturmasına ve paylaşmasına imkan tanıyor. Ancak bu özellik geçtiğimiz ay Android için WhatsApp beta sürümünde test kullanıcılarına sunulduğu için yeni olduğunu söyleyemeyiz.

AI çıkartmalarını denemek için WhatsApp uygulamasında herhangi bir konuşmaya girebilir ve çıkartma arayüzünü açabilirsiniz. Hesabınız bu özelliğe sahipse “Oluştur” düğmesini göreceksiniz. Ardından, istediğiniz metin istemini AI’ye gönderebilir ve gönderdiğiniz isteme göre bir dizi çıkartma oluştuğunu görebilirsiniz.