WhatsApp, dilediğiniz sohbetleri biyometrik kilit ile korumanıza izin verecek

WhatsApp, çok yakında dilediğiniz sohbetlerinizi "biyometrik bir kasaya" kilitlemenize izin verecek gibi görünüyor.

WhatsApp sohbetlerine kilit imkanı geliyor

WhatsApp, kullanıcıların bireysel sohbetleri arasından istediklerini parmak izi gibi biyometrik güvenlikle kilitlemelerine ve gizlemelerine olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Modern telefonların çoğunda bir tür biyometrik güvenlik özelliği bulunduğundan, bu özelliğin herkes tarafından kullanılabilmesi muhtemel.

WABetaInfo forumundaki bir gönderiye göre yeni özellik, uygulamanın 2.23.8.2 sürümünde bulunuyor ve bu, şu anda herkes tarafından kullanılamayan erken bir yapı. Şirketin kozmetik değişikliklerden ziyade tüketicilerin endişelerini gideren yeni özellikler ve güncellemelerle geldiğini görmek olumlu bir değişiklik.

WhatsApp pek çok kişi için varsayılan mesajlaşma uygulaması, bu nedenle bu ekstra gizlilik katmanına sahip olmak, hassas iletişimleri olan ya da sadece bazı şeylerin gizli kalmasını isteyen pek çok kişiye kesinlikle fayda sağlayacaktır.

Bu özellik Whatsapp'ın erken beta sürümünde görüldüğü için, tüm kullanıcılara gelip gelmeyeceği belli değil, bu yüzden şu an çok heyecanlanmamakta fayda var. Bu yeni gizlilik özelliği tam bir güncelleme ile gelirse, haberdar edeceğiz.