WhatsApp, "spam belasından" kaçamadı!

WhatsApp'ın giderek daha fazla büyümesi, büyük bir "belayı" da beraberinde getiriyor!

WhatsApp, "beladan" kaçamadı!

WhatsApp'ın artık dünya çapında SMS'ten daha fazla kullanılan bir mesaj platformuna dönüşmesi üzerine Spam reklam mesajları gönderenler de WhatsApp'a kancayı taktı.

ABD, Hindistan ve Avrupa'da kimi WhatsApp kullanıcılarının mesaj kutularına ilk Spam reklam mesajları düşmeye başladı. Gönderilen mesajlar, SMS spam mesajlarının ilk dönemlerindeki mesajlara benzetilirken, bunların arasında, yatırım reklamları olduğu da dikkat çekti.

Hindistan'da da toplu spam mesajların 0.3 dolar (80 kuruş) gibi bir fiyatla satılmaya başlandığı, parasını ödeyen herkesin, WhatsApp üzerinden spam gönderme hizmeti veren servisleri kullanabildiği ortaya çıktı. Bu organizasyonlar, abonelik için ciddi kayıt formaları gerektirmeyen VoIP telefon servislerini kullanarak kendilerine telefon numaraları yaratıyor ve bu telefon numaraları üzerinden WhatsApp hesapları açıp, SMS ile Spam göndermek yerine artık WhatsApp üzerinden Sapm gönderebiliyorlar.

Yeterli önlemler alınmazsa, bu furyanın Türkiye'de de ortaya çıkmasının an meselesi olduğunu tahmin edebilirsiniz. Hepimize şimdiden geçmiş olsun.

Okuyucu Yorumları