WhatsApp bunu yapanları "yaktı"!

WhatsApp'tan bazı kullanıcılarına şok ceza: "24 saat boyunca engellisiniz!"

WhatsApp'tan şok engel!

Her mobil uygulama geliştiricisi, kendi geliştirdiği uygulamanın başkaları tarafından modifiye edilmesine ve bu şekliyle indirmeye sunulmasına sıcak bakmıyor. WhatsApp'ın geliştiricileri de böyle bir şeye sıcak bakmadıklarını, üçüncü parti istemcilere aldıkları tavırla belli ettiler.

Ubergizmo'nun XDA'ya dayandırdığı habere göre WhatsApp, tema desteği sunan WhatsApp Plus'ı kullananları engellemeye başladı. WhatsApp Plus, bildiğimiz WhatsApp'taki sohbet baloncukları, renk seçenekleri gibi öğeleri kişiselleştirmeye olanak tanıyordu. Bu üçüncü parti istemciyi kullananlar, WhatsApp'ı 24 saat boyunca kullanamadıklarını, tekrar engellenmemek için orijinal WhatsApp'ı indirmelerine dair bir öneri mesajı aldıklarını söylüyorlar (sağdaki gibi).

Üçüncü parti uygulamalar hakkında WhatsApp'ın sıkça sorulanlar sayfasında da bazı bilgiler yer alıyor. Bu sayfaya göre "WhatsApp Plus, WhatsApp'ın güvenli olduğunu doğrulamanın mümkün olmadığı kaynak kodları içeriyor ve kişisel bilgileriniz muhtemelen bilginiz veya izniniz olmadan üçüncü partilere iletiliyor." Dolayısıyla WhatsApp'a göre durum, endişe verici.

WhatsApp Plus topluluğundan Dr. Mounib Al Rifai'ye göreyse üçüncü parti uygulamanın geliştiricileri, bu durumu çözecek bir "onarım" üzerinde çalışıyorlar. Bu "onarımın" WhatsApp'ın ilkelerini aşmadan sorunu nasıl çözeceği ise merak konusu.

Kısacası WhatsApp'ın sizi engellemesini istemiyorsanız, WhatsApp Plus gibi üçüncü parti uygulamaları en azından şimdilik bir kenara bırakmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları