WhatsApp'a Airdrop benzeri bir özellik geliyor

WhatsApp, kullanıcılarının cihazlar arasında kolayca dosya paylaşmasını sağlayacak AirDrop benzeri bir özellik için hazırlanıyor.

WhatsApp'a Airdrop benzeri bir özellik geliyor

Meta, hız kesmeden WhatsApp'ı yenilemeye devam ediyor. WABetaInfo tarafından aktarıldığına göre şirket, kullanıcıların yakındaki cihazlar ile dosya paylaşmasına olanak tanıyacak AirDrop benzeri yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

WhatsApp'ın yeni özelliği şu anda geliştirme aşamasında, bu nedenle ne zaman kullanıma sunulacağını bilmesek de nasıl çalışacağın biliyoruz. İlk olarak, kullanıcıların bir isteği etkinleştirmek için cihazlarını sallamaları ve elbette diğer kişiye yakın olmaları gerekiyor. Ardından alıcının WhatsApp'ı açması ve paylaşım talebini görüp kabul etmek için cihazını aynı şekilde sallaması gerekiyor. Ancak telefonların ne kadar yakın olması gerektiği henüz belli değil.

WABetainfo

WhatsApp’ın güvenlik önlemleri tarafına bakıldığında ise uçtan uca şifrelemenin metinlerde olduğu gibi bu dosyalarda da olması bekleniyor. Platform ayrıca kullanıcılar kişileri dışındaki kişilerle dosya paylaştığında telefon numaralarını gizli tutacak.

Bunların çoğu AirDrop'a benzese de, dosyaların otomatik olarak kullanıcının galerisine indirilip indirilmeyeceği ya da yalnızca Bluetooth ile çalışıp çalışmayacağı belli değil. Şu anda WhatsApp, normal mesajlaşma üzerinden tek seferde 100 fotoğrafın gönderilmesine izin veriyor, bu nedenle bu özelliğin nasıl farklılaşacağını bekleyip görmemiz gerekecek.