WhatsApp'a yeni bir özellik daha geliyor: Kendi kendini imha eden sesli mesajlar

WhatsApp, kendi kendini imha eden gönderilere şimdi de sesli mesajları ekliyor. Artık bir sesli mesajı gönderirken, sadece bir kez dinlendikten sonra otomatik olarak silinmesini sağlayabileceksiniz.

WhatsApp'a kendi kendini imha eden sesli mesajlar geliyor

WhatsApp’ın şifresiz güvenli girişler için passkey desteğini duyurmasının ardından, şimdi de kendi kendini silen sesli mesaj özelliği tanıtıldı. Bu özellik sayesinde bir sesli mesaj, alıcı tarafından bir kez açıldıktan sonra kendi kendini yok ediyor. Özellik şu anda iOS ve Android’deki WhatsApp beta kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

WABetaInfo’nun bildirdiği üzere, iOS ve Android’deki bazı WhatsApp beta kullanıcıları, kendi kendini silen sesli mesajlar gönderebiliyor ve bu gönderiler, “Bir Kez Görüntüle” özelliği etkinken gönderilen kendini silen fotoğraf ve videolarla aynı şekilde çalışıyor. WhatsApp’ta Bir Kez Görüntüle özelliği 2021 yılında kullanıma sunuldu ve ardından WhatsApp, kullanıcıların bu tür kendini silen medyaların ekran görüntülerini ve ekran kayıtlarını almasını engelledi.

WABetainfo

Bu yüzden, WhatsApp’ın kendi kendini silen sesli mesaj özelliği de “Bir Kez Görüntüle” özelliği gibi göründüğü için kullanıcıların bu sesli mesajları da indiremeyecekleri veya kaydedemeyecekleri söylenebilir. WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, alınan sesli mesajın yanında “1” butonu görünüyor. Bu özellik, WhatsApp Android beta uygulaması v2.23.22.4 ve WhatsApp iOS beta uygulaması v23.21.1.73’te görülebilir.

Sesli mesajların izinsiz kullanımını veya daha sonra dinlenmesini önleyecek ve ek bir gizlilik kalkanı görevi görecek bir şekilde kendini silen bir sesli mesaj özelliğine sahip olmak oldukça sevindirici bir gelişme. WhatsApp, kendi kendini silen bu sesli mesaj özelliği hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı ve bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda da şimdilik bir bilgi bulunmuyor.