WhatsApp'ın geleceğinde ne var?

Facebook, yıllık genel toplantısında WhatsApp dahil önemli gelecek planlarından ipuçları verdi!

WhatsApp'ın geleceği!

Facebook yatırımcılarının Pazartesi günü katıldığıı yıllık genel toplantıda şirketin mesajlaşma uygulamalarının geleceği ve fazlası konuşuldu; şirketin sekiz direktörü tekrar oylandı.

Tekrar seçilen sekiz direktör arasında LinkedIn'in kurucu ortağı Peter Thiel de bulunuyor. Thiel'in Facebook'taki rolü, yöneticinin ABD başkanlık adayı Donald Trump'a verdiği destek ve Hulk Hogan'ın Gawker Media'ya açtığı ve kazandığı 130 milyon dolarlık davayı desteklemesi yüzünden tartışmalara yol açmıştı. Toplantıda Zuckerberg yaşlandığında yerine kimin geçeceği de konuşuldu. Zuckerberg, bu konuda "çok uzun yıllar Facebook'u yönetmekle ilgileneceğim" açıklamasını yaptı.

Facebook'un Ekim 2014'te 21,8 milyar dolar karşılığında satın aldığı WhatsApp'ın geleceği de toplantıda konuşuldu. Firma, Facebook'un Messenger'ı ile WhatsApp'ı birleştirme planlarının olmadığını, iki uygulamanın kullanıcı kitlesinin farklı olduğunu söyledi. Firma, WhatsApp'ın yüksek fiyatına rağmen mesajlaşma alanının henüz emekleme aşamalarında olduğunu, gelecekte bu alanın para kazanma şansı oluşturabileceğini söyledi. COO Sheryl Sandberg, tüm dünyayı birbirine bağlama çabalarının yanında, zorlu sansürlerini şimdiye kadar aşamadığı Çin piyasasına girmeye odaklanacaklarını da vurguladı.

Bir yatırımcıdan Zuckerberg'in çocuk yetiştirme felsefesiyle ilgili ilginç bir soruya ise yönetici, iş felsefesiyle aynı felsefeyi izlediği, bir öğrenme ortamı oluşturmaya çalıştığı cevabını verdi.

Okuyucu Yorumları