WhatsApp'ın son beta sürümü, iPad için WhatsApp'ın gelmesine çok az kaldığını gösteriyor

WhatsApp'ın merakla beklenen iPad uyumlu versiyonundan beklenen haber geldi. iPad için özel olarak hazırlanan WhatsApp sürümü sayesinde artık, iPad'e ve iPad'den gönderilen tüm mesajlar oturum açmış her cihazla senkronize edilebilecek.

WhatsApp'ın son beta sürümünden iPad sürprizi çıktı

iOS için WhatsApp beta sürümünün en son versiyonu TestFlight'ta yayınlandı ve sürüm numarası 23.19.1.71'e yükseldi. Uygulamanın tamamen yerel bir iPad sürümünü kullanabilmek gibi merakla beklenen bir özellikle birlikte geldiği söyleniyor.

WhatsApp'ın bu beta sürümüne erişmek için TestFlight'taki beta programına kaydolmanız ve buradan beta sürümünü iPad'inize indirmeniz gerekiyor. Daha sonrasında ise bir cihazı bağlayıp ekrandaki QR kodunu tarayarak standart yöntemle oturum açıyorsunuz.

Bu aynı zamanda iPad'e ve iPad'den gönderilen tüm mesajların, Windows, Mac, iPhone veya Android telefonlar gibi oturum açmış mevcut cihazlarla tamamen senkronize edileceği anlamına geliyor. Ancak şu anda iPad uygulamasının herkese açık App Store'da yayınlanması için bildirilen bir tarih yok.

Tablet uyumluluğuna ilişkin ilk ipuçları 2022 yılında, daha fazla çoklu cihaz desteği testlerine başladığında geldi ve bu ay Android'de çoklu hesap desteğini test etmeye başlayarak platformun daha fazla kullanılmasını sağlamaya devam ediyor.

Şu anda uygulamanın tablet sürümü iOS beta sürümüyle sınırlı ve Android tablet uyumlu bir sürüm henüz ortaya çıkmadı. Muhtemelen her ikisi de yan yana geliştirme sürecinde olabilir.