WhatsApp'ta büyük devrim!

WhatsaApp, yaptığı yenilikle yeni bir döneme adım attığını resmi olarak duyurdu!

WhatsApp'ta büyük devrim!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şifreleme işlevini bir milyarlık kullanıcı kitlesi için etkin hale getirdi. Bu, WhatsApp'taki her türlü iletişiminizin sadece karşınızdaki kişi tarafından çözülebileceği, WhatsApp'ın bile yazdıklarınızı okuyamayacağı anlamına geliyor.

WhatsApp'ın sahibi olan Facebook'un MWC 2016'da Apple'ın FBI karşısındaki durumunu savunduğunu hatırlıyoruz. Hatırlatmak gerekirse FBI, Apple'dan ABD hükümetinin suçluların telefonlarına erişebilmesi için iPhone'da arka kapı açmasını istiyordu. Ancak Apple'a göre böyle bir arka kapı, herkesin bilgilerini açığa çıkarabileceğinden büyük bir güvenlik açığı anlamına gelecekti.

Bu hamleyle Facebook'un açıklamalarının yalnızca gizlilikle ilgili olmadığını anlamış olduk. WhatsApp, kullanıcılara gösterdiği uyarılarla telefon görüşmelerini, metin mesajlarını, fotoğrafları ve videoları "uçtan-uca" şifrelemeyle korumaya başladığını duyurdu.

WhatsApp'ta büyük devrim!

WhatsApp, içeriği şifreleyip, onu çözecek anahtarı da fırlatıp attığından, sunucuları üzerinden geçen verileri kendisi istese bile okuyamayacak. Bu, ABD hükümetinin WhatsApp'ın kapısını çalması halinde, WhatsApp istese bile sohbet verilerini veremeyeceği anlamına geliyor.

Apple'ın iMessage uygulamasının bu şekilde çalıştığını biliyorduk. Bakalım WhatsApp'ın ardından giderek yaygınlaşan uçtan-uca şifreleme işine katılan bir sonraki dev, kim olacak.

Okuyucu Yorumları