WhatsApp'tan kendi çıkartmanızı oluşturmanızı sağlayan yeni araç

WhatsApp, çıkartma oluşturmak veya mevcut çıkartmaları düzenlemek için kullanabileceğiniz kendi uygulama içi aracını sunmaya başladı.

WhatsApp'tan kendi çıkartmanızı oluşturmanızı sağlayan yeni araç

WhatsApp, yeni duyurusu ile iOS’ta kullanıcıların kendi çıkartmalarını oluşturmasına, düzenlemesine ve paylaşmasına imkan tanıyan yeni bir özelliği başlattığını bildirdi. Bu yeni özellik sayesinde fotoğraflarınızı çıkartmalara dönüştürmeniz veya mevcut çıkartmaları özelleştirmeniz mümkün oluyor. Özel çıkartmalar oluşturmak için artık fotoğraf galerinizdeki görselleri sürükleyip bırakmanıza veya üçüncü taraf uygulamaları kullanmanıza gerek kalmıyor ve bunun yerine bunları doğrudan Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma uygulamasında yapabiliyorsunuz.

WhatsApp’ın çıkartmaların üzerine metin, çizim ve hatta diğer çıkartmaları yerleştirebilme özelliği de dahil olmak üzere düzenleme araçlarını kullanarak çıkartmaları özelleştirebilirsiniz. Bu şekilde oluşturduğunuz özel bir çıkartmayı başkalarına gönderdiğinizde, çıkartma otomatik olarak çıkartma sekmenize kaydediliyor ve istediğiniz zaman tekrar kullanmanız mümkün oluyor.

Bir görüntüden çıkartma oluşturmak için metin kutusunun sağındaki çıkartma simgesini seçerek çıkartma sekmesini açmanız gerekiyor. Daha sonra “çıkartma oluştur” seçeneği ile galerinizden bir fotoğraf seçebilirsiniz. Ardından, fotoğraf için bir kesim seçeneğini seçerek üzerine metin, diğer çıkartmalar veya çizimler ekleyerek çıkartmanızı özelleştirebilirsiniz.

Mevcut bir çıkartmayı düzenlemek istiyorsanız çıkartma sekmesini açmanız ve düzenlemek istediğiniz çıkartmaya uzun basmanız gerekiyor. Daha sonra “çıkartmayı düzenle” seçeneği ile çıkartmanızı istediğiniz şekilde özelleştirebilir ve işiniz bittiğinde gönderebilirsiniz.

WhatsApp, şu anda WhatsApp web’de mevcut olan yeni çıkartma oluşturucunun önümüzdeki günlerde iOS 17 için kullanıma sunulacağını söylüyor. Özelliğin Android kullanıcılarına ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.