WikiLeaks, CIA'in Casus Yazılımını Ortaya Çıkardı!

CIA tarafından üretilen tehlikeli casus yazılımı ortaya çıkaran WikiLeaks, zararlının tüm Windows'ları hedef aldığını açıkladı!

Büyük CIA sırrı sızdı!

Microsoft yakın zamanda istihbarat örgütlerinin siber açıkları biriktirerek gizlediğini, ve bunun da milyonlarca kullanıcının gizlilik ve verilerini tehlikeye attığını açıklamıştı. Bugün WikiLeaks, ABD'li istihbarat kuruluşlarının Windows sistemleri üzerinde bazı açıklar kullandığını açıkladı.

Kod adı 'Athena' olan casus yazılım, New Hampshire siber teknolojiler şirketiSiege Technologies ile birlikte CIA tarafından geliştirilmiş. Athena saldırganın bilgisayarın tüm kontrolünü almasını, CIA sunucularıyla veri alış verişi yapmasını, veri silmeyi ve diğer kötü amaçlı yazılımların indirilebilmesini sağlıyor. Athena, XP'den Windows 10'a kadar tüm sürümleri etkileyebiliyor, yani kabiliyet ve menzil bakımından çok tehlikeli bir yazılım.

Yazılımın nasıl çalıştığı şu şekilde açıklanmış:

"Bir kez yüklendikten sonra, yazılım bilgisayarı bir istasyona çeviriyor, tüm işlemleri kontrol altına alıyor ve cihazı uzaktan kontrol edilen bir veri dağıtım merkezi olarak kullanıyor. Operatör isterse bilgisayarın ayarlarını değiştirebiliyor ve farklı işlevler için hazır hale getirebiliyor."

İstihbarat kuruluşlarının kullandığı en son Windows açıkları artık tüm internete sızmış durumda. Yakın zamanda yaşanan WannaCry saldırısı da bu gibi bir sızıntı yüzünden gerçekleşti. Bu yaşananlar istihbarat örgütlerinin ahlaki kurallarını tekrar sorgulamamıza sebep oluyor.

Okuyucu Yorumları