Wilefox, Android Yerine Windows 10 Mobile'ı Seçti!

Windows 10 Mobile için "Android'den çok daha güvenli" diyen cep firması, bu tercihiyle ilgi çekecek gibi görünüyor!

Android yerine Windows 10 Mobile!

Wileyfox, şimdiye kadarki telefonlarında Cyanogen OS'u kullandı ancak Android tabanlı bu işletim sistemi artık yok. Firma, mevcut telefonlarını stok Android ile güncellerken, Windows 10 Mobile kullanan yeni telefonlar tanıtmayı planlıyor.

Windows'lu telefonlar pek ilgi görmüyorlar, daha doğrusu piyasadan silinmek üzereler ancak Wileyfox gerçekten de Windows'lu telefonlara odaklanıyor ve Windows'un Android'den çok daha güvenlikli olduğunu söylüyor. Satış bölümü başkan yardımcısı Andy Lee, Windows'un güvenliği hakkında şunları söyledi:

"Windows güvenlik için çok daha uygun ve bu yüzden B2B (şirketler arası işlemler) için çok daha uygun. Android'i açmak mümkün. Maliyetlerin düşmesi için çığlık atan ve uygun fiyatlı bir cihaz arayan insanların sayısı artıyor. İş dünyası, iş gücünü karşılamak üzere binlerce cihaz alacaksa iyi bir fiyata ihtiyacı var. İşte biz, tam burada saldıracağız. Çoğu firmanın parası 500 sterlin'lik bir cihaza yetmiyor. Ancak bizimle çalışan firmalar, kaliteden ve doğru işlevlere sahip olduklarından emin olabilirler."

Microsoft'un Windows Phone'un B2B pazarında büyüyeceğine dair açıklaması, akıllara kazınmıştı. Bu stratejiye uyum gösteren tek firma şimdiye kadar Elite x3 ile HP oldu. Lee konuşmasında 500 sterlin'lik cihaz ile muhtemelen bu cihazdan bahsediyordu. Daha uygun fiyatlı bir telefonun ise ancak orta seviye özelliklerle, Snapdragon 617 gibi bir işlemciyle gelmesini bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları