Windows 10 15042, Filigran ve Bitiş Tarihini Kaldırıyor

Microsoft, önizleme sürümlerinde her şeyin üzerinde görünen filigrana müdahale ediyor!

Windows 10'un filigranı gidiyor!

Microsoft geçtiğimiz gün Fast ring'e Windows 10 Insider Preview sürüm 15042'yi yayınladı. Bu sürümle birlikte bir kaç yeni özellik ve bazı yamalar geldi. Ancak bu sürümde en kayda değer değişiklik, Insider Preview filigranı ve son kullanma tarihinin kaldırılması oldu.

Görünüşe bakılırsa Creators Update'in tamamlanması düşündüğümüzden daha yakın. Nisan ayında yayınlanacağı düşünülen güncellemenin sürüm ismi 1703, yani halka hazır olmayan sürüm önümüzdeki ay ortaya çıkabilir.

Yalnız yanlış anlamayın, 15042'de halka hazır bir sürüm değil. Hala çözülmesi gereken bir çok soruna sahip olan sürümün numarası da hala 1607, bu da Anniversary Update'in numarası. Ancak görünen o ki, güncelleme sorunları çözüldüğüne göre bu sürüm Slow ring için hazır.

Bu kesinlikle bizi Creators Update'e bir adım daha yaklaştırdı. Güncellemeler, daha önce gerçekleşen prosedürlere uygun olarak devam ediyor. Büyük güncellemenin son adımı ise Release Preview ring'den geçmek, ardından genel kullanıma açılması çok sürmeyecektir.

Okuyucu Yorumları