Windows 10, anahtarsız yüklenebiliyor!

Windows 10'u tekrar yüklemek istediğinizde ürün anahtarını girmenize gerek olmayacak! Çünkü...

Anahtar girme derdi bitti!

Windows'un şimdiye kadarki sürümlerinde Microsoft, kurulum sırasında ürün anahtarını girmenizi şart koşuyordu. Ancak firma, Windows 10 ile birlikte bu gereksinimi gevşetiyor ve yalnızca ilk yüklemede anahtarı girmenizi istiyor.

Microsoft elbette böyle bir detayı kendisi paylaşmıyor ancak ZDNet'ten Ed Bott, Microsoft'un kurulum ve anahtar depolama süreciyle ilgili detayları bir yazısında paylaştı. Kısaca özetlemek gerekirse Microsoft, herhangi bir kullanıcı Windows 7 veya 8'i yüklediğinde bu cihazın ürün anahtarına ve donanımına özel, eşsiz bir kimlik numarası (ID) oluşturuyor. Bu sayede Windows'u aynı cihaza yüklediğinizde otomatik olarak etkinleşiyor.

Firma, Windows 10 için aktivasyonları kontrol eden bir program sunuyor ve aktivasyon durumunu çevrimiçi olarak saklıyor. Her şey yolunda giderse, az önce bahsettiğimiz eşsiz kimliğe karşılık gelecek bir Windows 10 lisansı oluşturuluyor. Bu sertifika oluşturulup, kopyanız doğrulandıktan sonra ürün anahtarı olmadan Windows 10'u yükleyebiliyor veya tekrar yükleyebiliyorsunuz. Buna izin veriliyor çünkü Microsoft'un doğrulama yazılımı, aynı cihaza geçerli bir Windows 10 kopyası yüklediğinizi algılıyor.

Microsoft'un yeni yöntemi, hem korsanı engellemeye, hem de Windows'u baştan yüklemeyi kolaylaştırmaya yönelik ileri atılmış bir adım.

Windows 10 incelemede!

Okuyucu Yorumları