Windows 10, Çin'in Kamu Sektörüne Hizmet Vermeye Hazır

Microsoft, uzun çabalardan sonra, geliştirdiği özel Windows 10 sürümü ile Çin'e girmeye hazır!

Windows 10'un "özel" sürümü hazır gibi!

Microsoft'un Çin hükumeti sektörüne girme çabaları görünüşe bakılırsa nihayet meyve vermeye başlıyor Şirketin Çin'de bulunan yerel hükumetler ve devlete ait işletmeler için geliştirdiği özel bir Windows 10 sürümü artık "iyi bir konumda".

Microsoft tarafından, kamu şirketi China Electronics Technology Group Corp ile ortaklık içinde geliştirilen sistem, duruma özel güvenlik özellikleri ile donatılmış. Microsoft'a göre, uzmanlaşmış işletim sistemi üç büyük şirket tarafından test edildi ve konuşlandırılmaya hazır durumda.

Microsoft Greater China'nın CEO'su Alain Crozier, bir röportajda şunları söyledi: "Windows 10 güvenli hükumet sisteminin ilk sürümünü zaten geliştirdik: OS üç büyük kurumsal müşteri tarafından test edildi. Sistemi güvenli ve denetlenebilir hale getirmek için kapsamlı bir şekilde çalıştık, şimdiyse piyasaya sunmaya hazırız."

Aralık 2015'te açıklanan C&M Bilişim Teknolojileri adlı ortak girişim, hükumet tarafından onaylanan bir Windows 10'in imajını hükumet ve kritik altyapı devlete ait kurumsal müşteriler için özel lisans veriyor.

Redmond şirketi ayrıca Çin'in ticaret pazarında da büyümeye şahit oluyor. Ayrıca Çin bulut hizmeti piyasasında da geçen yıl 65,000 kullanıcıdan bu yıl 70,000 kullanıcıya ulaştı. Crozier, "üç dört yıl önce bulut çözümlerini konuşlandıran girişimlerin, şimdi teknoloji hakkındaki bahislerini agresif bir şekilde artırdıklarını" sözlerini ekledi.

Microsoft, Çin'de güvensizliğe karşı verdiği savaşı kazanmaya çok yaklaşmış durumda. Şirket daha önce de Çin'e özel Minecraft sürümü geliştirmişti.

Okuyucu Yorumları