Windows 10 Creators Update İndirmeye Hazır!

Windows 10'un beklenen büyük güncellemesi Creators Update, onu hemen yüklemek isteyenler için indirmeye sunuldu!

Windows 10 Creators Update hazır!

Aylardır önizleme sürümü olarak sunulan Windows 10 Creators Update, sonunda Insider olmayan PC kullanıcılarına da sunuldu. Güncelleme, Microsoft tarafından 11 Nisan'da Windows Update üzerinden dağıtılacak, ancak beklemek istemiyorsanız "Windows 10 Media Creation Tool"u indirip, Creators Update'i kendiniz yükleyebilirsiniz.

Beklemeyi tercih etmeniz halinde Microsoft'un yeni PC'lere öncelik vereceğini söyleyelim. Creators Update'e geçtikten sonra Windows 10'un birkaç yeni işlev kazandığını fark edeceksiniz. Bunlar arasında üç boyutlu çizimlere izin veren yeni 3D Paint uygulaması, web tarayıcısı Edge'de yapılan geliştirmeler var.

Bunların yanında oyunlara yönelik birkaç geliştirme de var. Yeni Game Mode, PC'nizin kaynaklarını oynadığınız oyuna ayırıyor ve oyundan daha iyi performans almanızı sağlıyor. Dahili Beam canlı yayın yapma özelliği, sadece Microsoft hesabınıza bağlı bir Beam hesabıyla oyunlarınızı canlı olarak yayınlamanıza izin veriyor.

Microsoft, Creators Update ile beraber gizlilik konusunda daha saydam olmak istiyor ve daha iyi bir gizlilik kontrolü sunuyor. Yeni bir PC'ye güncellemenin dahil olduğu Windows 10'u yüklerken "hızlı ayarları" kullanmanız önerilmiyor; bunun yerine karşınıza bir dizi gizlilik seçeneği geliyor. Bu seçenekler varsayılan olarak açık olsalar da, kolaylıkla kapatılabiliyorlar. Firma, Windows 10'un hangi tür veriler topladığına dair bir liste de yayınladı.

Her büyük güncelleme gibi Creators Update'in de kullanımdan kaldırdığı birkaç işlev var. Bunlar arasında Apps Corner ve Reading List bulunuyor.

Bu arada güncellemenin Windows'lu telefonlara gelmesi 25 Nisan'dan önce gerçekleşmeyecek ve yeni işlev sayısı, telefonlar için daha kısıtlı olacak.

Creators Update'i PC'nize hemen şimdi yüklemek için, Microsoft'un sayfasından Media Creation Tool'u indirebilir ve yükseltme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları