Windows 10 güncellemesi PC'nizi yavaşlattıysa

Bazı Windows 10 kullanıcıları, son toplu güncelleştirmenin ardından can sıkan bir sorun yaşıyor!

Windows 10'u "o" yavaşlattı!

Microsoft'un PC'ler ve telefonlar için yayınladığı en son toplu güncelleştirme, Windows 10'u 10586.318 yapı numarasına taşıdı. Microsoft'un web sitesinde KB3156421 yama numarasıyla belgelenen güncelleme, bazı cihazlarda yeni sorunların oluşmasına yol açtı ancak sorunları ortadan kaldırmak oldukça kolay.

Microsoft'un program yöneticilerinden John Wink, güncellemeden sonra bilgisayarın yavaşladığına şahit olanlara Cortana önerilerini kapatmayı Reddit'te önerdi. Bunun için Cortana'yı açıp Ayarlar'a tıklayıp "Cortana size öneriler, fikirler, hatırlatmalar... sağlayabilir" ayarını kapatmanız gerekiyor. Wink, bir başka konu başlığı altında sorunun yaygın olmadığını, ancak ona rastlayanların canını çok sıktığını söyledi. Firma sorunun Cortana'dan kaynaklandığından tam anlamıyla emin değil ancak Wink, Cortana'yı kapattığında sorunu çözenler için gerekli onarımın yakında bir güncelleme yoluyla sunulacağını söylüyor.

Cortana Türkçe Windows 10'da devre dışı olduğundan bu sorunla karşılaşma ihtimalimiz düşük görünüyor. Konum bilgilerini değiştirerek Cortana'yı kullanıyorsanız ve bilgisayarınız son güncelleştirmeden sonra çok yavaşladıysa, bahsedilen ipucunu uygulamayı deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları