Windows 10 Mobile Bu Yaz Yenileniyor

Bu özellikler, önümüzdeki bir kaç ay içinde, Windows 10 Mobile'a gelebilir!

Windows 10 Mobile güncellemesi yolda!

Microsoft, Windows 10 Mobile Creators Update'i yayınladığından beri, telefonlar için olan bütün Insider Preview kurulumları, Redstone 3 yerine feature2 sınıfından geliyordu. Mobil sınıf hiç bir yeni özellik kazanamayınca, bir çok kullanıcı işletim sisteminin bakım modunda olduğuna inanmaya başladı. Ancak Microsoft'tan Brandon LeBlanc'ın attığı tweet'e bakılırsa, enterprise kullanıcıları yakında yeni özelliklere kavuşacak.

Brandon LeBlanc
@brandonleblanc
"Ekibimiz şu an kurumsal müşterileri için bazı özellikler üzerinde çalışıyor."

Tabi ki, LeBlanc'ın tam olaran ne demek istediğini anlaşılmıyor. Yani bu tweet sadece Windows 10 Mobile Enterprise SKU geliştirmelerinden bahsediyor olabilir, ya da herkesin sahip olduğu, ancak Enterprise kullanıcılarının sahip olmadığı özelliklerden de söz ediyor olabilir. Continuum daha sonra bahis konusu olacak ve geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen Ignite konferansında verilen sözleri düşündüğümüzde her şey açıklığa kavuşuyor.

Dona Sarkar, Şubat ayında yeni Continuum özelliklerini açıklamıştı, ancak bu özelliklerin Windows 10 Mobile için henüz hazır olmadığını, şirketin bu özellikleri mobil sürüme eklemek için doğru zaman ve doğru sürümleri beklediğini açıklamıştı.

Zaman çizelgesine de bakarsak daha iyi fikir sahibi olabiliriz. Planlanan özelliklerin yaz mevsiminin sonuna doğru geleceğini, yani feature2 güncellemesinin Redstone 3'ten önce geleceğini ima ediyor. Redstone 3'e de artık Fall Creators Update deniyor.

Ancak, Microsoft, Windows 10 Mobile Creators Update'in 25 Nisan'da yayınlanacığına söz vermesi, ve bunu gece yarısına kadar onaylamaması üzerine LeBlanc sadece Windows Insider planları ile ilgili bilgiye sahip olduğunu açıklamıştı.

Kısacası tek bildiğimiz, bu yaz Windows 10 Mobile'a bir güncelleme geleceği. Bunun tam olarak ne zaman ve nasıl olacağını, ya da içeriği hakkında bir bilgimiz henüz yok. Bu yenilikler Insider Preview'de yayınlanana kadar tam olarak ne beklediğimizi bilmemiz de imkansız.

Okuyucu Yorumları