Windows 10 Mobile'a güncelleme müjdesi!

Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemelerini dağıtmak için operatör kelepçesinden kurtuldu!

Windows'a güncelleme müjdesi!

Mobil güncellemeler birçok cihaz için düzenli hale geldi ama ne yazık ki çoğu kullanıcının uğraşmak zorunda olduğu konulardan biri de bu güncellemelerin kendi akıllı telefonlarına gelmesini beklemek. Özellikle Android cephesinde güncellemeler, üreticiler veya operatörlerin insafına bırakılıyor ve bu durum, pek çok güncellemenin çok geç gelmesine (bazen de hiç gelmemesine) yol açıyor. Neyse ki Microsoft bunun için bir çözüm üzerine çalışıyor ve sonuç olarak güncellemeleri Windows 10 Mobile telefonlarımızda daha erken görebileceğiz.

Microsoft, Windows Mobile 8.1 veya daha düşük bir yeni yapı yayınlamak istediği zaman bunu şimdiye kadar mobil operatörlere test etmek üzere göndermek zorundaydı. Cep telefonu operatörleri de yeni yapının kendi ağlarında herhangi bir sorun olmadan çalışıp çalışmadığını test ediyorlardı. Ancak ne yazık ki yeni bir yapının onaylanması birkaç hafta ve hatta aylar sürebiliyor ve ancak bu süreçten sonra güncelleme kullanıcılara yayılmaya başlıyordu.

Microsoft bunu çözmek için işletim sisteminin çekirdeğinden mobil şebekelerle iletişimden sorumlu yazılım parçası 'radio stack' (radyo yığını) bileşenini çıkarmaya karar verdi. Böylece Windows 10 Mobile radio stack üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan güncellenebilecek ve kullanıcılar her defasında operatör onayı için beklemek zorunda kalmadan güncelleme alabilecekler.

Okuyucu Yorumları